Αντόνιο Κόστα – Αλέξης Τσίπρας: σημειώσατε 1

Αντόνιο Κόστα – Αλέξης Τσίπρας: σημειώσατε 1

-Τι έκανε η Πορτογαλία και δεν κάναμε εμείς

«“Αυτές οι μισθολογικές αυξήσεις δεν συνάδουν με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και των αγορών. Γι’ αυτό δεν τις αποδέχομαι. Αν υλοποιηθούν (όπως προτείνουν δύο από τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση και η αντιπολίτευση) θα απειληθεί η διεθνής αξιοπιστία της χώρας.

Δεν πρόκειται να το επιτρέψω. Θα ήταν μεγάλη έλλειψη σεβασμού προς τους Πορτογάλους, τώρα, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της κυβερνητικής 4ετίας μας και σε εκλογές, να καταστρέψουμε όσα με δικό τους πολύ μεγάλο κόστος επιτεύχθηκαν. Η διεθνής αξιοπιστία της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Γι’ αυτό, αν οι κυβερνητικοί εταίροι επιμείνουν, η κυβέρνησή μου θα παραιτηθεί”.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα στους συμπατριώτες του, με τηλεοπτικό διάγγελμά του, την Παρασκευή 3 Μαΐου.

Ο ηγέτης της αριστερής κυβέρνησης τους είπε ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τις μισθολογικές διεκδικήσεις δασκάλων – καθηγητών, γιατί το θεμέλιο για οικονομική μεγέθυνση, για θέσεις εργασίας και περισσότερη δικαιοσύνη είναι η διεθνής αξιοπιστία της χώρας, που εξαρτάται από τη δημοσιονομική υπευθυνότητα. Η οποία –είπε– δεν είναι συμβατή με αυτές τις μισθολογικές διεκδικήσεις».

Στην εντελώς αντίπερα όχθη πλέει ο πρωθυπουργός της χώρας μας Αλέξης Τσίπρας. Προχωρά σε… ποταμό παροχών προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές, σε πρώτη φάση τις ευρωεκλογές και μετά τις εθνικές. Μόνο η 13η σύνταξη ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ και μαζί με τα άλλα «προεκλογικά δώρα» έχει τεθεί σε κίνδυνο το πλεόνασμα. Με τους εταίρους μας να χτυπούν το καμπανάκι πριν από λίγες ημέρες στη Σύνοδο της ΕΕ στο Ελσίνκι. Μπροστά στην κατοχή του Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν φείδεται προσφορών και ας πάει και το παλιάμπελο.

Πώς να μη ζηλεύει ο Κώστας Καλλίτσης την Πορτογαλία; Το γράφει ευθέως, κλείνοντας την ανάλυσή του ως εξής:
«Ζήλευα την Πορτογαλία, επειδή κατάφερε και βγήκε όρθια από το δικό της πρόγραμμα διάσωσης σε μια 3ετία (2011-2014).

Τώρα, που στα καθ’ ημάς κυβέρνηση και αντιπολίτευση τάζουν ορυμαγδό παροχών προς άγραν ψήφων, που το άρρωστο πολιτικό σύστημα συνολικά δείχνει αποφασισμένο να καταστρέψει όσα με θυσίες του ελληνικού λαού έχουν επιτευχθεί, με πρώτο εξακριβωμένο θύμα τη διεθνή αξιοπιστία της Ελλάδας, τη ζηλεύω περισσότερο».


Σχολιάστε εδώ