Δ. Κωνσταντακόπουλος: Εκλογές, εξωτερική πολιτική, εθνική ασφάλεια

Δ. Κωνσταντακόπουλος: Εκλογές, εξωτερική πολιτική, εθνική ασφάλεια


Του
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΛΑΕ
πρ. Ειδικού Συνεργάτη
του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου
www. konstantakopoulos.gr


Ποτέ μετά το 1821 δεν ήταν τόσο αναγκαία, ακόμα και για την επιβίωσή μας, ποτέ δεν φάνταζε και τόσο δύσκολη η αποκατάσταση ενός ελάχιστου βαθμού ανεξαρτησίας – κυριαρχίας.

Όσοι Έλληνες καταλαβαίνουν τις οικονομικές και τις, ακόμα πιο επικίνδυνες, γεωπολιτικές εξελίξεις γύρω μας πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατότητα, ευκαιρία, ρωγμή, περιλαμβανομένων των δύο εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται, για να ενισχύσουν άτομα και δυνάμεις που δρουν προς την κατεύθυνση της εθνικής, λαϊκής, κρατικής κυριαρχίας, της αποκατάστασης μιας στοιχειώδους σοβαρότητας και ανεξαρτησίας.

Αλίμονο αν στείλουμε να μας εκπροσωπήσουν στην ΕΕ ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες. Αξιόλογοι ίσως για το θέατρο και τα γήπεδα, όχι για το Ευρωκοινοβούλιο.

Θα ’μαστε άξιοι της μοίρας μας. Όπως άξιοι θα ’μαστε αν, διά ψήφου ή της αποχής, στείλουμε στην Ευρωβουλή υπαλλήλους των Μέρκελ και Σόιμπλε (όπως και Πάιατ και Τραμπ), των παλαιομνημονιακών (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) ή των νεομνημονιακών (ΣΥΡΙΖΑ). Γιατί, όπως έγραψε κάποτε ο μεγάλος λογοτέχνης μας Αλέξανδρος Κοτζιάς στην έξοχη «Πολιορκία» του, δεν υπάρχει πιο σίγουρος τρόπος για να πεθάνει ένα έθνος από το να εμπιστευθεί την πολιτική του στους συμμάχους του. Το κάναμε με τους Γερμανούς και το ΔΝΤ και υποστήκαμε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην παγκόσμια οικονομική ιστορία. Το κάναμε με τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους, πήραμε για ορντέβρ τις Πρέσπες, αλλά είναι πολύ χειρότερα αυτά που ενδέχεται να ακολουθήσουν.

Είναι τόσο τεράστιοι οι κίνδυνοι από την απώλεια κάθε έννοιας ανεξαρτησίας – κυριαρχίας στη χώρα, που συνιστά ζωτική εθνική ανάγκη να στηριχθούν στις εκλογικές αναμετρήσεις έστω και περιορισμένης κατά τα άλλα εμβέλειας ή ικανότητας πρόσωπα και δυνάμεις, αρκεί να δρουν προς αυτήν την κατεύθυνση!
Η Ελλάδα, ευτυχώς, παρά την πολύ μεγάλη κοινωνικοοικονομική καταστροφή της περασμένης δεκαετίας, διαθέτει σημαντικά μέσα για να αμυνθεί, να διακόψει τη σπείρα θανάτου, να αποφύγει τα πιο επικίνδυνα προβλήματα και να αρχίσει να ανατάσσει την πορεία της. Έχει πολλά χαρτιά να παίξει. Αυτό που δεν έχει και πρέπει να βρει επειγόντως είναι το πολιτικό προσωπικό για να τα κάνει αυτά.

Σοβαροί πολεμικοί κίνδυνοι
Έτοιμη να πιάσει φωτιά μοιάζει όλη η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Απειλή πολέμου με το Ιράν, που μπορεί να εξελιχθεί σε περιφερειακή τουλάχιστον πυρηνική σύγκρουση, κόλαση στο τρίγωνο «Αμερική – Τουρκία – Ρωσία», με την Ελλάδα και την Κύπρο στο κέντρο του «τριγώνου των Βερμούδων», προώθηση περικύκλωσης και απειλής πολέμου κατά της Ρωσίας με κίνδυνο να περιλάβει η προσπάθεια και την πρόκληση πολέμου στα Βαλκάνια.

Ποτέ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν ήταν τόσο τεταμένη και επικίνδυνη η κατάσταση στην περιοχή μας. Αλλά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπήρχαν πυρηνικά όπλα!

Λιγότερο ορατός, πιο επικίνδυνος όμως μπορεί να αποδειχθεί ο εμφύλιος στον «Όλυμπο της Αυτοκρατορίας του Χρήματος», μεταξύ παγκοσμιοποιητών (Σόρος – Φουκουγιάμα) και νεοσυντηρητικών – εθνικιστών, οπαδών του «Πολέμου των Πολιτισμών» (Νετανιάχου, Τραμπ, Χάντινγκτον, νεοσυντηρητικοί).
Αν οι δυνάμεις του «Χάους» (το δεύτερο κόμμα) αποφασίσουν ότι θέλουν κατακερματισμό της ΕΕ σε μικρότερα, ελεγχόμενα από τους ίδιους και πάντως πιο αδύνατα σύνολα ή γενικευμένη αστάθεια στην Τουρκία, μπορούν ίσως να προκαλέσουν μέσω μιας προβοκάτσιας μια ελληνοτουρκική σύγκρουση, κατά το πρότυπο της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία το 2016.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι έλληνες πολίτες πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται για να ενισχύσουμε αποφασιστικά σοβαρούς, αξιόπιστους ανθρώπους και δυνάμεις που θα θέσουν και θα αγωνιστούν για το αίτημα ανεξαρτησίας – κυριαρχίας. Δεν υπάρχει κανένας άλλος εκτός από τους ίδιους τους έλληνες πολίτες, από τον ελληνικό λαό, ώστε να σωθεί η Ελλάδα!


Σχολιάστε εδώ