Έξι τουλάχιστον χρόνια απαιτούνται  για να χτιστεί ένα υποκατάστημα του ΕΦΚΑ!

Έξι τουλάχιστον χρόνια απαιτούνται για να χτιστεί ένα υποκατάστημα του ΕΦΚΑ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό

– 3,5 χρόνια κρατούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες…

Ποιος εκσυγχρονισμός; Ποια Ευρώπη; Εδώ είναι Ελλάδα… Και πάμε με… γκαζοζέν, για να μην πούμε με τον… γάιδαρο, την ώρα που οι άλλοι πάνε για τον Άρη…

Η γραφειοκρατία καλά κρατεί… Καθημερινές οι αποδείξεις. Και διστάζεις να αποδεχθείς ότι είναι αληθινές, να πιστέψεις ότι είναι δυνατόν για να φτιαχτεί ένα υποκατάστημα του ΕΦΚΑ να χρειάζονται ΕΞΙ ολόκληρα χρόνια. Και μη βάλει κανείς στοίχημα ότι δεν μπορεί αυτό να είναι αληθινό γιατί θα το χάσει. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ξεπερνούν τα 3,5 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υποβληθούν ενστάσεις κατά τη διαγωνιστική διαδικασία. Διαφορετικά, ο χρόνος πολλαπλασιάζεται.

Συγκεκριμένα:
1. Για την εκπόνηση των προδιαγραφών για την επιλογή του μελετητή απαιτούνται τουλάχιστον 2 μήνες.
2. Για την επιλογή του μελετητή ο μέσος χρόνος αναμονής είναι 14 μήνες και πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις από τους άλλους ενδιαφερομένους.
3. Η εκπόνηση της μελέτης από τον μελετητή απαιτεί τουλάχιστον 8 μήνες.
4. Η έγκριση της μελέτης θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλους 4 μήνες.
5. Μετά τη δέσμευση της απαιτούμενης πίστωσης, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρονικό διάστημα 14 μηνών για την επιλογή του αναδόχου εργολήπτη, με την επισήμανση ότι δεν θα υπάρξουν τυχόν ενστάσεις από άλλους ενδιαφερομένους.
6. Αφού υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή του και αν τυχόν δεν υπάρξουν προβλήματα με τη ροή χρηματοδότησης και την απορρόφηση των κονδυλίων η κατασκευή μπορεί να ολοκληρωθεί μετά από 24 μήνες.

Το ελάχιστο χρονικό διάστημα κατασκευής είναι 6 χρόνια, που μπορεί να γίνουν πολύ περισσότερα εάν υπάρξουν ενστάσεις και τυχόν προβλήματα στη ροή της χρηματοδότησης και στην απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων.


Σχολιάστε εδώ