Αντώνης Αυγερινός: Επανεκκίνηση του Ερυθρού Σταυρού για να συνεχισθεί η προσφορά του στην κοινωνία

Αντώνης Αυγερινός: Επανεκκίνηση του Ερυθρού Σταυρού για να συνεχισθεί η προσφορά του στην κοινωνία

Του
ΑΡΗ ΜΠΕΡΖΟΒΙΤΗ


Την επανεκκίνηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει καθημερινά κουράγιο σε κάθε πάσχοντα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Dr. Αντώνιος Αυγερινός, παρουσιάζοντας σε ειδική εκδήλωση τους στόχους για την επόμενη ημέρα μετά τη σύσταση του νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες για την ενδυνάμωση των εθελοντικών δράσεων του ΕΕΣ.

«Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού θέλουμε να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα αφύπνισης με στόχο την κινητοποίηση και την ενεργότερη συμμετοχή όλων μας σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση του εθελοντικού κινήματος και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για όλες τις ευπαθείς ομάδες των πολιτών που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγερινός.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασαν αναλυτικά τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού η Μαρία Δημουλά, Β’ Αντιπρόεδρος Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πρώην Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η Αικατερίνη Παλιούρα-Ιωακειμίδου, Σύμβουλος Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Τζάνος, Γ’ Αντιπρόεδρος Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Εθελοντής Σαμαρείτης – Αρχηγός Τμήματος Ρόδου και η Μαρία Καστελάνου, διευθύντρια Τμήματος Νεότητας, ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Dr. Αγγελική Φανάκη, Διευθύντρια Διεύθυνσης Εξεύρεσης Πόρων και Διαχείρισης Προγραμμάτων.

Η Μαρία Δημουλά τόνισε στην ομιλία της: «Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μνήμη του ελληνικού έθνους έχει ριζωθεί η εικόνα των εθελοντριών νοσηλευτριών αδελφών που με αυταπάρνηση επιμελούνταν αδιακρίτως τους τραυματίες, ανεξαρτήτως φυλής και εθνικότητας, και διακρίνονταν για την αυτοθυσία τους κατά τη διάρκεια των πολέμων».

Η Αικατερίνη Παλιούρα-Ιωακειμίδου δήλωσε: «Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας στοχεύει στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες μετανάστες, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες, ηλικιωμένους, ανήλικους και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα».

Ο Κωνσταντίνος Τζάνος επισήμανε: «Οι Εθελοντές μας, Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες, Ιατροί, Εκπαιδευτές και Ειδικοί Συνεργάτες βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί στην Ελλάδα και στον κόσμο».

Κλείνοντας, η Μαρία Καστελάνου τόνισε ότι η Διεύθυνση Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απευθύνεται σε όλους τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά, προβάλλοντας και ενθαρρύνοντας τις αξίες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς.


Σχολιάστε εδώ