Στο 10% ο πήχης για το ΚΙΝΑΛ

Στο 10% ο πήχης για το ΚΙΝΑΛ

– Στις 12 τριεδρικές η μεγάλη μάχη

Με στόχο την τρίτη θέση στις κάλπες των εθνικών εκλογών και την τρίτη εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία, το Κίνημα Αλλαγής προχωρά στις ευρωκάλπες, ελπίζοντας στην ανατροπή και ευελπιστώντας να ξαναμπεί στο παιχνίδι. «Ή τώρα ή ποτέ» είναι μία φράση που ειπώθηκε προ ημερών σε σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη υπό τη Φώφη Γεννηματά, δείχνοντας και τον στόχο του Κινήματος Αλλαγής για τη μάχη των ευρωεκλογών.
Στη συγκεκριμένη κλειστή σύσκεψη, που έγινε πριν από τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ελέχθη ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες επιστροφής ψηφοφόρων που είχαν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 και του 2015.
Από το ΚΙΝΑΛ έχουν τοποθετήσει τον πήχη στο 10% και αν υλοποιηθεί θα οδηγήσει στην επόμενη Βουλή περίπου 30 βουλευτές του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Άρα, στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι η τρίτη θέση και ένα διψήφιο ποσοστό, ώστε να επανέλθει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό και να εξελιχθεί σε καταλύτη των μετεκλογικών εξελίξεων.\

Ο εκλογικός νόμος σε συνδυασμό με την εκτίμηση επιρροής της Χαριλάου Τρικούπη δίνει έδρες στην Α’ Αθηνών, στους τρεις τομείς της πρώην Β’ Αθηνών, στη Β’ Πειραιά, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αργολίδα, στην Αρκαδία, στην Άρτα, στην Αχαΐα, στη Βοιωτία, στη Δράμα, στα Δωδεκάνησα, στην Εύβοια, στην Ηλεία, στο Ηράκλειο, στην Α’ και στη Β’ Θεσσαλονίκης, στα Ιωάννινα, στο Κιλκίς, στην Κοζάνη, στη Λακωνία, στη Λάρισα, στην Ξάνθη, στο Ρέθυμνο, στις Σέρρες, στη Φθιώτιδα, στη Φλώρινα και στη Χαλκιδική.

Η στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη όμως επικεντρώνεται και στις τριεδρικές περιφέρειες. Στο πλαίσιο αυτό, από τις 12 τριεδρικές περιφέρειες το Κίνημα Αλλαγής θέλει να κρατήσει αυτές που έχει, αλλά να κερδίσει και άλλες. Θεωρεί δεδομένη την επανεκλογή των βουλευτών του στην Πάτρα, στην Αργολίδα, στην Αρκαδία, στη Δράμα και στη Λακωνία, ενώ διεκδικεί με αξιώσεις την εκλογή τρίτου βουλευτή στην Άρτα, στη Βοιωτία, στο Κιλκίς, στη Λέσβο, στην Ξάνθη, στη Ροδόπη και στη Χαλκιδική.

Το ΚΙΝΑΛ, όμως, εκτός από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ετοιμάζεται πυρετωδώς και για τις εθνικές εκλογές, αφού ουδείς μπορεί να αποκλείσει έναν αιφνιδιασμό ακόμα και εντός του Ιουνίου (συγκεκριμένα κάνουν λόγο για την 23η του επόμενου μήνα).

Στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζουν ότι το χρονικό σημείο που θα στηθούν οι κάλπες θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τη διαφορά που θα προκύψει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Μάλιστα λένε ότι… πήχης επιβίωσης για το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές είναι το +7% υπέρ της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΙΝΑΛ έχει σχεδιάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα περιοδειών και για τον Ιούνιο, ενώ μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ