Ώρα μηδέν για το μπάσκετ!

Ώρα μηδέν για το μπάσκετ!

– Μπουρλότο στα θεμέλιά του βάζει η κόντρα ΠΑΟ – Ολυμπιακού

Το ελληνικό μπάσκετ έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για το μέλλον του. Οι τόνοι ανάμεσα στα αφεντικά των δύο «αιωνίων» αντιπάλων έχουν ανέβει στα ύψη και ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αν το φυτίλι που καίει μπορεί να σβήσει ή θα φθάσει στο τέλος και θα ανατινάξει τα πάντα.

Τον ορισμό του διαιτητή Αναστόπουλου στο ματς Ολυ­μπιακού-Προμηθέα ακολούθησε η επιδρομή χούλιγκαν στο σπίτι του, που τον οδήγησε στο να δηλώσει κώλυμα.
Ακολούθησε η επίθεση του Παναθηναϊκού στον Ολυ­μπιακό για το θέμα, η απόφασή του να μην κατέβει στο ματς με την Κύμη και η απειλή γι’ αποχώρηση από το πρωτάθλημα αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά οι αδελφοί Αγγελόπουλοι.
Μπροστά σε αυτό το μπάχαλο ακολούθησε συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, αλλά ουδείς γνωρίζει αν οι αποφάσεις που πάρθηκαν ή θα παρθούν το προσεχές διάστημα θα οδηγήσουν στην έξοδο του αθλήματος από την κρίση ή αν θα παραμείνει αυτό σε τέλμα.
Τα δεδομένα στην παρούσα φάση, πάντως, είναι τα εξής:

Η συντριπτική πλειοψηφία των ΚΑΕ απέρριψε την πρόταση του Ολυμπιακού για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος από τη νέα σεζόν και κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών με βασική προϋπόθεση όμως την άμεση διακοπή του φετινού πρωταθλήματος. Η Α1 θα συνεχιστεί κανονικά. Επειδή, όμως, εκκρεμεί η ένσταση των «ερυθρόλευκων» στο ΑΣΕΑΔ για την κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής, τα playoffs θα εκκινήσουν μόλις επικυρωθεί επίσημα η βαθμολογία της κανονικής περιόδου.
Στον πρώτο γύρο και μετά τις ανατροπές στη βαθμολογία θα συναντηθούν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Με δεδομένο ότι το ζήτημα των ξένων διαιτητών τέθηκε σε ψηφοφορία η στάση που θα τηρήσει ο Ολυμπιακός έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και αυτό διότι το αίτημα των «ερυθρόλευκων» απορρίφθηκε με 13 ψήφους κατά και μόλις μία υπέρ, αυτή του Ολυμπιακού. Οι ομάδες της Basket League αποφάσισαν ότι δεν θέλουν ξένους, κάτι που σημαίνει ότι τα ντέρμπι θα γίνουν με έλληνες διαιτητές. Ερωτηματικό αποτελεί το αν θα υπάρξει αλλαγή προσώπων στην ΚΕΔ.

Αν ο Ολυμπιακός εμμείνει στην απόφασή του να μην κατέβει στα playoffs με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, επειδή θα τον παίξουν έλληνες διαιτητές, τότε θα υποβιβαστεί στην Α2. Και αυτό ξεκαθαρίστηκε από τη νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δηλώσει πως αν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές στα ματς με τον Παναθηναϊκό ή εφόσον κληρωθεί να διαιτητεύσει κάποιος απ’ τους ρέφερι που έχουν χαρακτηρίσει ως «ανεπιθύμητους» (Αναστόπουλος, Μάνος, Παναγιώτου), δεν θα αγωνιστούν.
Αντίθετα ο Παναθηναϊκός, διά στόματος Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τόνισε πως θα κατέβει κανονικά και δεν θα απέχει, όπως αρχικά είχε απειλήσει. Προηγουμένως, μάλιστα είχε ζητήσει την αποβολή του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα.
Επομένως, όπως όλα δείχνουν, αυτοί που καλούνται να αποφασίσουν αν θα αλλάξουν στάση ή αν θα προτιμήσουν τον υποβιβασμό είναι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, που έχουν πάντα σε εκκρεμότητα και την υπόθεση με την Αδριατική Λίγκα.

Οι ΚΑΕ τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του Λαυρίου για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και την αύξηση των ομάδων της Α1 Ανδρών από 14 σε 16. Και αυτό διότι το Λαύριο έπεσε επειδή ακριβώς ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε με την Κύμη, που πήρε ένα θεωρητικά χαμένο ματς στα χαρτιά.


Σχολιάστε εδώ