Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε καθαρά για θέσπιση επταήμερης εργασίας – Η Ν.Δ. προσπάθησε μετά να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!

Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε καθαρά για θέσπιση επταήμερης εργασίας – Η Ν.Δ. προσπάθησε μετά να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!

Άμεση απάντηση έδωσε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook για το θέμα του 7ήμερου εργασίας όπου και αναφέρθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια διακαναλικής συνέντευξής του.

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε καθαρά για θέσπιση επταήμερης εργασίας. Αυτό είναι σαφές από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Στη συνέχεια το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ επιδόθηκε σε μια αστεία προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Κατανοούμε την ανάγκη τους να διαψεύσουν τα όσα ο ίδιος ο αρχηγός τους είπε, όμως η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη.
Η δυνατότητα συνεχούς επταήμερης λειτουργίας επιχειρήσεων και βιομηχανιών ισχύει διαχρονικά και δεν έχει καμία σχέση με την επτάημερη εργασία για την οποία μίλησε ο κ. Μητσοτάκης.
Οι εργαζόμενοι, δηλαδή και με επταήμερη λειτουργία, εξακολουθούν να δουλεύουν με βάση όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία και σε καμία περίπτωση επταήμερο.
Επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εργαζόμενοι συνεχούς και εξοντωτικής εργασίας υπάρχουν μόνο στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη».


Σχολιάστε εδώ