Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και την Υπέρταση

Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και την Υπέρταση

(Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο Κρήτης)

Πανευρωπαϊκά η δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στην Καρδιακή Ανεπάρκεια και στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας.

Η συγκεκριμένη νόσος αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλειών στις καρδιολογικές κλινικές, αλλά και την κύρια αιτία απώλειας της ποιότητας ζωής.

Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών δεν γνωρίζουν πολλά στοιχεία για την πάθησή τους, την τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής και την υγιεινοδιαιτητική συμπεριφορά που θα έπρεπε να ακολουθούν.

Ταυτόχρονα, η 17η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης, μιας ασθένειας που ταλαιπωρεί 2 εκατομμύρια Έλληνες.

Έχοντας ως κεντρική θέση ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η Πρόληψη, και μάλιστα για θέματα μείζονος σημασίας όπως είναι η Καρδιακή Ανεπάρκεια και η Υπέρταση, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει καμπάνια ενημέρωσης και δράσεις, απευθυνόμενες σε πολίτες 6 μεγάλων πόλεων, που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 11, την Παρασκευή 17 Μαΐου και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.

Το πρόγραμμα δράσεων της ΕΚΕ έχει ως εξής:

Περίπτερο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια (Σάββατο 11 Μαΐου, Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, ώρες 10.00-14.00μ.μ.) με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και υπολογισμό καρδιαγγειακού κινδύνου.


Παγκόσμια Ημέρα Αρτηριακής Υπέρτασης – 17 Μαΐου 2019: Παράλληλη ενημέρωση για Αρτηριακή Υπέρταση & Καρδιακή Ανεπάρκεια με Περίπτερα, στις 17 Μαΐου 2019 (ώρες 10.00-14.00μ.μ.) σε Αθήνα (Golden Hall), Θεσσαλονίκη (Πλατεία Αριστοτέλους), Ιωάννινα (πλατεία Πύρρου), Πάτρα (πλατεία Βασιλέως Γεωργίου), Ηράκλειο (πλατεία Λιονταριών), Πειραιά (Πλατεία Κοραή). Θα διατίθεται σύντομο ερωτηματολόγιο γνώσεων ασθενών και συμπλήρωσή του, προσφορά ενημερωτικού υλικού και υπολογισμός καρδιαγγειακού κινδύνου.


Διοργάνωση Ημερίδων στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της εβδομάδας 6-12 Μαΐου 2019, σε συνδιοργάνωση με τους τοπικούς Δήμους, όπου οι ιατροί συζητούν με ασθενείς για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.
Διοργάνωση Περιπατητικού γύρου «Hot Walk 2019» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (στο πλαίσιο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Καρδιακής Ανεπάρκειας) σε συνεργασία της ΕΚΕ και της Ένωσης Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ο περιπατητικός γύρος “HoT Walk 2019”, 3 χλμ., κατά μήκος του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Αθήνα, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019, στις 18:00, (Αφετηρία και τερματισμός: Μνημείο Μελίνας Μερκούρη, Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 54, συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αμαλίας).

Ο περιπατητικός γύρος “HoT Walk 2019”, 3χλμ., στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, στις 18:00 με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Ροτόντας.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία έχει εντάξει τη συγκεκριμένη δράση στο γενικότερο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις καρδιοπάθειες και την ευεργετική επίδραση του βαδίσματος στην υγεία των πολιτών.

Ο περιπατητικός γύρος είναι ανοιχτός σε όλους όσοι θέλουν να περπατήσουν στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, σε μία μαγευτική διαδρομή στην Ιστορία και να καταδείξουν ότι η βάδιση είναι ένα φάρμακο χωρίς καμία παρενέργεια, που μπορεί να σώσει ζωές.

Ο Περιπατητικός Γύρος στην Αθήνα έχει τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Οι κοινωνικές δράσεις της ΕΚΕ σε σχέση με τη  Καρδιακή Ανεπάρκεια γίνονται με την ευγενική χορηγία των NOVARTIS και SERVIER, ενώ οι αντίστοιχες για την Υπέρταση γίνονται με την ευγενική χορηγία της MENARINI.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στις δράσεις μας και ευελπιστούμε σε διάδοση και στήριξη των προσπάθειών μας εκ μέρους σας.


Σχολιάστε εδώ