Βουνό από φόρους φέρνουν οι «θεσμοί»

Βουνό από φόρους φέρνουν οι «θεσμοί»

Μπούμερανγκ γίνονται τα υπερπλεονάσματα για την κυβέρνηση

-Η ελληνική οικονομία πάει καλά, να αυξηθούν τα «χαράτσια» παντού
-Ένα… κάρο νέα κριτήρια για την ένταξη στις 120 δόσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών στην Εφορία, ρύθμιση που είναι στον αέρα – Αντίθετα, έχει μπει στον δρόμο της εφαρμογής η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία

Διαβασμένοι, και μάλιστα παραδιαβασμένοι, για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να ανοίξει την κάνουλα των παροχών προς άγραν ψήφων καταφθάνουν αύριο οι «θεσμοί» (τα αφεντικά στην ουσία), που αμέσως πιάνουν δουλειά… Και έρχονται με ένα πρόσθετο πακέτο όρων – απαιτήσεων, εκβιάζοντας με την έγκριση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία, που έχουν ξεπεράσει τα 104 δισ. ευρώ, τα οποία χρωστάνε 1.400.000 άτομα.

Δεν θα μείνουν, όμως, μόνο στα κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση, τα οποία αποκλείουν μεγάλο αριθμό οφειλετών, από τη στιγμή που ανεβαίνει ο πήχης και η ρύθμιση θα καταλήξει να είναι δώρον άδωρον, με αποτέλεσμα και η θηλιά να παραμείνει και στο Ταμείο να μην μπουν λεφτά, που τα έχει ανάγκη ο Τσακαλώτος για να μοιράσει αντίδωρα εν όψει των εκλογών.

Ήδη έχει τεθεί ως εισοδηματικό κριτήριο ένταξης το όριο των 10.000 ευρώ και από κει και πάνω περιμένουν τον οφειλέτη κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Και ο χαμένος θα είναι ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός, που… καίγονται να μοιράσουν επιδόματα από τα υπερπλεονάσματα που έχει πετύχει η κυβέρνηση, όπως έχει ανακοινώσει το Μαξίμου.

Φέτος το υπερπλεόνασμα θα είναι 1,2 δισ. ευρώ και έως το 2022 θα φθάσει στα 5,5 δισ. ευρώ (στα χαρτιά). Και θα το μοιράσουν από τώρα, άσχετα με το ποιος θα είναι τότε στην κυβέρνηση.

Ένα μεγάλο ποσοστό αυτού του τεράστιου υπερπλεονάσματος είναι αποτέλεσμα όχι της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας αλλά των περικοπών στις επιμέρους δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Προστασία. Περικοπές που θα καλύψουν κατά ένα μέρος το 1,92 δισ. ευρώ που κοστίζει η κατάργηση του αφορολογήτου και τα 550 εκατ. ευρώ για τη 13η σύνταξη.

Μπούμερανγκ οι θριαμβολογίες
Ως… αντιπαροχή για την τελική έ­γκριση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές στην Εφορία, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενταχθούν και τα πρόσθετα κριτήρια που έχουν στις βαλίτσες τους οι «θεσμοί», θα βάλουν στο τραπέζι την επιβολή πρόσθετων φόρων σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, με την επίκληση των πλεονασμάτων, που δείχνουν ότι η οικονομία πήρε τα πάνω της και πλέον πρέπει να καλυφθούν τα ελλείμματα στους χώρους στους οποίους υπάρχουν.

Και το επιχείρημα των «θεσμών» θα είναι: «Λεφτά έχετε, κλείστε πρώτα τις “τρύπες” και μετά μοιράζετε επιδόματα – φιλοδωρήματα».

Να σημειωθεί ότι τα υπερπλεονάσματα που προβλέπει στα… χαρτιά το (…προεκλογικό) Πρόγραμμα Σταθερότητας έχουν ως εξής: 1,14 δισ. ευρώ το 2019, 800 εκατ. ευρώ το 2020, 1,22 δισ. ευρώ το 2021 και 2,33 δισ. ευρώ το 2022, ήτοι σύνολο 5,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 2,7% του ΑΕΠ.

Παιδεία και Υγεία τα μεγάλα θύματα!
Σχολιάζοντας το Κίνημα Αλλαγής το Πρόγραμμα Σταθερότητας μέχρι το 2022, τονίζει τα εξής: «Στο τρίπτυχο λιτότητα – υπερφορολόγηση – μείωση των κοινωνικών παροχών επιμένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιάς.

Είναι η υπογραφή του κ. Τσίπρα για τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αποδείχθηκε, 10 παίρνει και 1 επιστρέφει. Με κυνικότητα και αναλγησία δεσμεύεται για δραστική μείωση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία (κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ αθροιστικά), την ώρα μάλιστα που τα Δημόσια Νοσοκομεία καταρρέουν και η Δημόσια Παιδεία διαλύεται».


Σχολιάστε εδώ