Για 8 έδρες πάει η ΝΔ στην Ευρωβουλή

Για 8 έδρες πάει η ΝΔ στην Ευρωβουλή

Πολύ ψηλά, στις οκτώ έδρες, έχουν βάλει τον πήχη των ευρωεκλογών στη Νέα Δημοκρατία. Αν και ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφεύγει –για ευνόητους λόγους– να προσδιορίσει με ακρίβεια τον στόχο και κάνει λόγο για «καθαρή νίκη», στην Πειραιώς οι προσδοκίες… περισσεύουν.

Με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν στην παράταξη ποσοστά πάνω από το 30% και με ευρεία διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι ο στόχος αυτός δεν είναι ανέφικτος. Σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο, για να καταφέρει να κερδίσει οκτώ έδρες, πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 32% – 33%. Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές του 2014 η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 22,7% είχε εκλέξει πέντε ευρωβουλευτές.

Στο μεταξύ, αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η προεκλογική καμπάνια του κόμματος, καθώς και το πρόγραμμα των περιοδειών του Κυρ. Μητσοτάκη.

Οι περιοδείες θα συνδυαστούν με ομιλίες σε συγκεντρώσεις, αν και ο χρόνος που απομένει μέχρι τις 26 Μαΐου είναι περιορισμένος. Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει μια εκδήλωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της Πάτρας και του Ηρακλείου.


Σχολιάστε εδώ