Η Αθήνα τι λέει; Συμφωνεί ή όχι στο νομοσχέδιο που προωθούν στην αμερικανική Γερουσία οι Μενέντεζ και Ρούμπιο;

Η Αθήνα τι λέει; Συμφωνεί ή όχι στο νομοσχέδιο που προωθούν στην αμερικανική Γερουσία οι Μενέντεζ και Ρούμπιο;

Δεν ακούσαμε οποιαδήποτε αντίδραση από την Αθήνα για το νομοσχέδιο που προωθούν στην αμερικανική Γερουσία οι γερουσιαστές Μενέντεζ και Ρούμπιο. Το νομοσχέδιο, που αφορά τη νέα Αμερικανική Στρατηγική στην Ανατολική Μεσόγειο, καθιστά την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και το Ισραήλ στρατηγικούς εταίρους και αναβαθμίζει τον ρόλο των χωρών, ως παραγόντων σταθερότητας και προώθησης της ενεργειακής ασφάλειας.

Εισηγείται την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο και την υποβολή εκθέσεων από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις τουρκικές παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας… Ένα από τα πιο προωθημένα κείμενα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, που έχει πολλές πιθανότητες να εγκριθεί από την αμερικανική Γερουσία.

Το υποστηρίζει Αθήνα η όχι; Και εάν το υποστηρίζει, δεν οφείλουν από τη νυν και τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις να απολογηθούν και να εξηγήσουν γιατί δεν κατόρθωσαν κάτι αντίστοιχο τα προηγούμενα χρόνια, όταν η Ελλάδα «μπούκωνε» με χιλιάδες δολάρια υποτιθέμενους λομπίστες για να προωθήσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας στις ΗΠΑ;

exofrenikos@hotmail.com

Φωτό: real.gr


Σχολιάστε εδώ