Π. Κρητικός: Η αθλιότητα της προπαγάνδας ή η προπαγάνδα της αθλιότητας

Π. Κρητικός: Η αθλιότητα της προπαγάνδας ή η προπαγάνδα της αθλιότητας


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ
και πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής


Παλαιότερα, στη δεκαετία του 1960, οργίαζε στο φοιτητικό κίνημα αλλά και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία η προπαγάνδα περί του κομμουνιστικού «παραδείσου» στους εκείθεν του «παραπετάσματος» λαούς (της Σοβιετίας και των δορυφόρων της). Η προπαγάνδα αυτή μιλούσε για δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία, γερά μεροκάματα και μηδενική φτώχεια.

Οφείλω να πω ότι μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, είχε πιστέψει αυτήν τη μονότονη και συστηματική προπαγάνδα. Χρειάστηκε να καταρρεύσει το σοβιετικό σύστημα, να ανοίξουν τα σύνορα, για να φανεί η αθλιότητα, η φτώχεια και η ανέχεια κάτω από την οποία ζούσαν οι λαοί αυτοί και ταυτόχρονα να καταρρεύσει και η άθλια προπαγάνδα, η οποία, φαίνεται, είναι κληρονομική, απορρέει από το σταλινικό DNA, από το οποίο δεν έχει απαλλαγεί ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα, με αποτέλεσμα να την έχει καταστήσει συνειδητά επικοινωνιακή του πρακτική.

Η προπαγάνδα σήμερα, η οποία δήθεν εξωραΐζει το έργο της κυβέρνησης και κάνει λόγο για την ανερχόμενη ευημερία του ελληνικού λαού αλλά και για δήθεν πρωτόγνωρη κοινωνική πολιτική, έρχεται σε σύγκρουση με την οδυνηρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι έλληνες πολίτες.

Έτσι γίνεται καταγέλαστη. Γιατί –ω, άθλιοι προπαγανδιστές– δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ αυτής της προπαγάνδας και της ζωής των Ελλήνων, όπως υπήρχαν μεταξύ της παλαιάς προπαγάνδας και του σοβιετικού «παραδείσου».

Γι’ αυτό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Προέκταση αυτής της προπαγάνδας είναι και η επινόηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας», της οποίας μια ακόμη φιέστα ρεταλιών ήταν στο κλειστό του Γαλατσίου.

Αμπαλάρει παλαιές συσκευασίες ρεταλιών, που ζητούν την πολιτική τους επιβίωση στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα παιδιά του Άκη, κάτι Κοκκινοβασίληδες, κάτι Δανέλληδες (θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κλαπανάρα) και άλλα ρετάλια γυρολόγων και αδέσποτων.

Εμφανίζεται ως συνιστώσα η Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία του αείμνηστου Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και ακούω και αυτουνού τα κόκαλα να τρίζουν.

Τους πληροφορώ ότι ολόκληρη η κίνηση είναι ενσωματωμένη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως πάντα. Το λέω αυτό για να μην παραπλανηθεί κανένας πολίτης, κανένας ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και παρασυρθεί από τη νεοκομμουνιστική (σταλινική) προπαγάνδα του κ. Τσίπρα.

Ματαιοπονεί λοιπόν. Και η προπαγάνδα θα πέσει στο κενό.

Όλοι μαζί με το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ).


Σχολιάστε εδώ