Αλ. Τσίπρας: Πρόοδος ή συντήρηση το δίλημμα των εκλογών

Αλ. Τσίπρας: Πρόοδος ή συντήρηση το δίλημμα των εκλογών

Η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι η Ελλάδα της χρεοκοπίας, των μνημονίων και του ΔΝΤ. Μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από την Καλαμάτα στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας, τονίζοντας πως το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών είναι «πρόοδος ή συντήρηση».

» Τώρα μιλάει ο λαός. Όχι οι παπαγάλοι της διαπλοκής και οι υπηρέτες της ολιγαρχίας. Στις 26 του Μάη θα σφραγίσει οριστικά την πορεία της χώρας προς τα εμπρός, το διαβατήριο προς τη κανονικότητα, τη πρόοδο, την οικονομική ανάκαμψη, τη κοινωνική δικαιοσύνη.

» Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως το 2015 «παραλάβαμε μια χώρα με 4 εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με 65 δισ. μέτρα λιτότητας, με άδεια ταμεία, με απώλεια 25% του ΑΕΠ της, με σχολεία χωρίς δασκάλους και φωτοτυπίες αντί για βιβλία, με νοσοκομεία υποστελεχωμένα, χωρίς προσωπικό και μάλιστα με εισιτήριο εισόδου». «Αυτή τη χώρα άφησαν πίσω τους οι κοι Σαμαράς και Βενιζέλος, που είχαν έτοιμο το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και σε κάθε στροφή της διαπραγμάτευσης, έπαιρναν προκλητικά το μέρος των πιστωτών. Και αυτόν τον εφιάλτη επιθυμούν να ξαναφέρουν στη χώρα όσοι περιφρόνησαν το λαό μας και αυτοπαρουσιάζονται σήμερα, ξανά, ως επίδοξοι σωτήρες».

» Η Ελλάδα στηρίζεται πλέον στις δικές της δυνάμεις, απελευθερωμένη από το πλαίσιο της τιμωρητικής λιτότητας και των καταναγκασμών. Αυτά δεν είναι δικά μας πεπραγμένα. Είναι συλλογικό κτήμα του λαού μας. Του ελληνικού λαού που έφερε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.

» Ο κ. Μητσοτάκης πάλεψε σκληρά για να μην έρθει η μεγάλη πολιτική αλλαγή του Αυγούστου του 2018. Nα μην έρθει η μέρα που η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός μνημονίων. Εκείνος και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που τον περιβάλλει προπαγάνδιζαν την καταστροφή.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«-Αντιμετωπίσαμε τη γενικευμένη ανθρωπιστική κρίση.
-Διαθέσαμε πάνω από 3 δις σε πολιτικές κοινωνικής προστασίας.
-Ενισχύσαμε το διαλυμένο από τα μνημόνια κοινωνικό κράτος.
-Στελεχώσαμε με 18.000 προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία.
-Προχωρήσαμε στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
-Δώσαμε δυνατότητα πρόσβασης σε 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών στις δομές δημόσιας περίθαλψης.
-Ξεκινήσαμς την παροχή επιδόματος ενοικίου για 600 χιλιάδες συμπολίτες μας.
-Μονιμοποιήσαμε και αναβαθμίσαμε το θεσμό βοήθεια στο σπίτι για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας.
-Στηρίξαμε τη δημόσια εκπαίδευση.
-Στελεχώσαμε με προσωπικό τα δημόσια σχολεία και τερματίσαμε το ντροπιαστικό καθεστώς της φωτοτυπίας αντί για βιβλία και των ελλείψεων δασκάλων και καθηγητών στα σχολειά μας. -Αναβαθμίσαμε την ειδική αγωγή με μόνιμο προσωπικό γιατί κανένα παιδί δεν είναι κατώτερου θεού.
-Προχωρήσαμε στη μεταρρύθμιση για τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη του ασφαλιστικού συστήματος.
-Περάσαμε από την καχεξία και τα ελλείμματα των ταμείων, στον πλεονασματικό ΕΦΚΑ.
-Ακυρώσαμε περικοπές στις συντάξεις και από την αρχή του έτους πάνω από 600.000 συνταξιούχοι έχουν αύξηση στις συντάξεις τους.
-Βάλαμε τέλος στο αίσχος της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας.
-Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καταπολεμήσαμε την αδήλωτη εργασία, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11%, καταργήσαμε τον ντροπιαστικό υποκατώτατο για τους νέους, μειώσαμε την ανεργία κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες με πάνω από 350.000 νέες θέσεις εργασίας. Ανατάξαμε την οικονομία.
-Κλείσαμε οριστικά τον κύκλο των ελλειμμάτων, με οριστική βιώσιμη λύση για το χρέος και επιστρέψαμε την οικονομία στην ανάπτυξη, πετύχαμε ρεκόρ δεκαετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις».

» Πολιτική αναισθησία και κυνισμός είναι ο πυρήνας της ηθικής του παλιού καθεστώτος στη χώρα. Όμως, απέναντι του υπάρχει η συλλογική μνήμη. Τίποτα και κανένας δεν ξεχνιέται. Δεν παραγράφεται η χρεοκοπία, η κατάρρευση των ταμείων, η διάλυση νοσοκομείων & σχολείων.

» Ο κ. Μητσοτάκης, κάποτε φιλελεύθερος, είναι πλέον από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της συμπόρευσης με την ακροδεξιά και φυσικά με τον άνθρωπο που συμβολίζει αυτό το σχέδιο: Τον κ. Βέμπερ. Έναν γνήσιο ανθέλληνα, υποστηρικτή του Grexit.

» Έχουμε ανάγκη την Ευρώπη της αλληλεγγύης απέναντι στο διχασμό. Την Ευρώπη της Δημοκρατίας απέναντι στην ασυδοσία. Την Ευρώπη των πολλών απέναντι στην Ευρώπη των ελίτ. Αυτή είναι η δική μας Ευρώπη.

» Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού. Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει ποιους εκπροσωπεί. Είναι ένας από αυτούς. Ένας άνθρωπος φτιαγμένος από τα τζάκια, ταγμένος για τα τζάκια και την ολιγαρχία.

» Οι ολιγάρχες, οι ελίτ είναι οι άνθρωποι του κ. Μητσοτάκη. Οι άνθρωποι της καθημερινότητας, ο κόσμος του μόχθου, του πολιτισμού δεν είναι τίποτα άλλο, παρά σκηνικό μιας χρήσης για τις ανάγκες της επικοινωνίας του. Τα πάντα για τη βιτρίνα. Έτσι πορεύονταν πάντα.

» Ενισχύσαμε τη Μεσσηνία με πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 74 εκατ. ευρώ, από το ΥΠΕΣ. Διπλασιάσαμε το ποσό του ΠΔΕ, από 43 εκατ. ευρώ την περίοδο 2010-14, στα 87 εκατ. ευρώ την τελευταία 3τία. Αυξήσαμε κατά 20 εκατ. τους πόρους του ΕΣΠΑ, από 37 εκατ. την περίοδο 2010-14 στα 57 εκατ.


Σχολιάστε εδώ