Γ. Μαρκούλας: «Απολαμβάνω το ταξίδι με προορισμό το Τόκιο»

Γ. Μαρκούλας: «Απολαμβάνω το ταξίδι με προορισμό το Τόκιο»

Ο Γιώργος Μαρκούλας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αρσης Βαρών πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις. Δεν είναι μόνο η 7η θέση στα 96κ., τα Πανελλήνια ρεκόρ, αλλά το γεγονός ότι έπιασε τις δικές του επιδόσεις από το 2004! Ο Ελληνας πρωταθλητής στις δηλώσεις του ήταν φανερά ικανοποιημένος και δεν έκρυψε ότι θέλει να αγωνιστεί ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΕΡ: Γιώργο 7η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αρσης Βαρών. Καταρχήν είσαι ικανοποιημένος με την επίδοσή σου;
«Πέτυχα τον στόχο μου που ήταν η 8αδα και το πιο σημαντικό είναι οτι κατάφερα μέσα σε ένα μεγάλο αγώνα να διαχειριστώ την πίεση και το άγχος. Αυτά με κάνουν να νιώθω ικανοποίηση και αισιοδοξία για τον επόμενο αγώνα».

ΕΡ: Στον αγώνα σου σημείωσες πολλά Πανελλήνια ρεκόρ και κράτησες αυτό στο ζετέ. Τι σημαίνει για σένα που εξακολουθείς και είσαι σε κορυφαίο επίπεδο τόσα χρόνια;

«Στο παρελθόν έχω καταρρίψει πολλά πανελλήνια ρεκόρ παίδων και εφήβων αλλά ποτέ ανδρών και αυτά τα πανελλήνια έχουν ιδιαίτερη σημασία για μένα, γιατί είναι τα πρώτα μου στη μεγάλη κατηγορία. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό και ανυπομονώ για τα επόμενα».

ΕΡ: Μετά το 2004 έσπασες το φράγμα τον 360 κιλών. Αυτό σου δίνει όρεξη για τη συνέχεια;
«Σίγουρα οταν βλέπεις οτι οι κόποι σου ανταμείβονται μεγαλώνουν οι αντοχές σου και δουλεύεις πιο σκληρά με περισσότερο όρεξη».

ΕΡ: Μεγάλος στόχος όλων οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πιστεύεις ότι μπορείς να πάρεις ξανά μια πρόκριση;
«Ναι το εχω καταφέρει ήδη μια φορά γιατί τώρα να πιστεύω το αντίθετο; Προς το παρόν απολαμβάνω το «ταξίδι» μέχρι να φτάσω στο εισιτήριο».

ΕΡ: Εισαι από τους πιο παλιούς αθλητές. Πιστεύεις μετά τις επιτυχίες στη Γεωργία, ότι η Ελληνική Αρση ΒΑρών μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο;

«Για λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς τη δόξα τραβούν. Εχεί γίνει μια σκληρή δουλειά και θελω να ευχαριστήσω τους ομοσπονδιακους προπονητές Χρήστο Τριφύλλη, Σωτήρη Λωλη, Κωστα Γκαριπη και τον Εθνικό προπονητή Οδυσσέα Δημα για την πολύτιμη βοήθειά τους στην προετοιμασία και τον αγώνα μου. Την ΕΟΑΒ που κάνει τη δουλειά της και τους χορηγούς ΒΙΟΑΤΡΙΚΗ, Bread Factory και την εταιρία Αθλος, χωρίς αυτούς όλα θα ήταν πιο δύσκολα.


Σχολιάστε εδώ