Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων συγκροτείται η «Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας»

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων συγκροτείται η «Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας»

Τη συγκρότηση του ευρωενωσιακού μηχανισμού της «Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας» κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας ότι στόχος της είναι να αυξήσει την κινητικότητα των εργαζομένων από δουλειά σε δουλειά, από κλάδο σε κλάδο κι από χώρα σε χώρα, να προωθήσει την εργασιακή γαλέρα της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην παρέμβασή του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Ελλάδα για να ελέγξει όλους τους χώρους δουλειάς, μια φορά τουλάχιστον, χρειάζεται  13 ολόκληρα χρόνια. ΕΕ και κυβερνήσεις ρήμαξαν κι αυτούς τους ελάχιστους και ανεπαρκείς κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Στόχος τους αποτελεί η  εργοδοσία με λυμένα χέρια να ξεζουμίζει ανεμπόδιστα τους εργαζόμενους. Σε αυτά τα συντρίμμια των Επιθεωρήσεων Εργασίας σε κάθε χώρα έρχεται να συγκροτηθεί η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας.

Βασική επιδίωξη του νέου ευρωμηχανισμού είναι να πολλαπλασιάσει  την κινητικότητα εργαζομένων, γιατί όπως προκλητικά αναφέρει η ΕΕ μόνο 700.000 εργαζόμενοι μετακινούνται ετησίως από χώρα σε χώρα. Προστατεύετε κι προωθείτε έτσι  την εργασιακή γαλέρα, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία. Με βάση τον αντεργατικό «Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων», τον οποίο συνυπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, προωθείται η αντικατάσταση των ΣΣΕ με εργατικά δικαιώματα ακόμα πιο κάτω, στο ναδίρ, που βαφτίζονται «ελάχιστοι κανόνες». Κριτήριο ψήφου όλα αυτά για τους εργαζόμενους.

Με την ταξική οργάνωση και ισχυρό ΚΚΕ παντού, οι εργαζόμενοι να αντεπιτεθούν, να βάλουν εμπόδια στην εργασιακή ζούγκλα, την ΕΕ και το σύστημά της».


Σχολιάστε εδώ