Και «Χρυσό» και «Γαλάζιο» και «Πράσινο» το Δημόσιο Λιμάνι της Σκύρου!

Και «Χρυσό» και «Γαλάζιο» και «Πράσινο» το Δημόσιο Λιμάνι της Σκύρου!

Νέο ΧΡΥΣΟ βραβείο ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου

Το πληρέστερο Ελληνικό Δημόσιο Λιμάνι, το Λιμάνι της Σκύρου συνεχίζει να βραβεύεται!

Αυτή τη φορά με ένα ακόμα ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ στα Βραβεία Τουρισμού 2019! Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου  Κυριάκος Αντωνόπουλος.

Στη σημασία των ανθρώπων που δημιουργούν καινούριες λεωφόρους σκέψης και δράσης εστίασαν τα φετινά Tourism Awards, η τελετή απονομής των οποίων αφιερώθηκε στη μνήμη του Θεόδωρου Βασιλάκη. Στην 6η τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του ελληνικού τουρισμού τίμησαν τον ιδρυτή της Aegean Airlines για την ανυπέρβλητή του προσφορά στον κλάδο και ανέδειξαν πρωτοβουλίες μεγάλων και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων που διακρίνονται αντίστοιχα για την αριστεία, την καινοτομία και την τόλμη τους. Σημαντικά στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής των Tourism Awards η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι: Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιώργος Τζιάλλας, Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου βραβεύτηκε για την πρώτη στην Ελλάδα ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ που απονεμήθηκε στο σε Δημόσιο τουριστικό Λιμένα, το Δημόσιο τουριστικό καταφύγιο του Λιμένα της Λιναριάς το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Τουρισμού και για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε διαχειριστή του Δημοσίου, που είναι  το Λ.Τ. Σκύρου, ο φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης  του Λιμένα Λιναριάς Σκύρου, εποπτευόμενος από το  Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής!

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου είναι ένα  ΝΠΔΔ το οποίο μέσα στα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων και παρα την απώλεια του 73% του αποθεματικού του το 2013 από το «κούρεμα’ Του Δημόσιου Χρέους και χωρίς προσωπικό, έχει ακολουθήσει πορεία αντιστρόφως ανάλογη με την πορεία της Εθνικής οικονομίας !

Από το 2012 μέχρι το 2018 έχει αυξήσει τα έσοδα του κατά 120% !

Δεν επιδοτείται από πουθενά, λειτουργεί με τις εισπράξεις του Λιμένα, δεν οφείλει και δεν του οφείλουν!

Έχει καταγράψει αύξηση στην προσέλευση και ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών  της τάξης του  1400% από το 2012 !

Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Λιμάνι από το 2015 έως σήμερα κάτι που αποτελεί Παγκόσμια καινοτομία. Η συνεργασία του με το τμήμα περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την διευθύντρια  του εργαστηρίου περιβαλλοντικής επικοινωνίας, καθηγήτρια περιβάλλοντος κα Κωνσταντίνα Σκαναβή, «οδήγησε» στην ίδρυση του «SKYROS PROJECT» ενός θεσμού διεθνούς αναγνώρισης !

Το “SKYROS PROJECT” όπως είναι γνωστό, δέχεται δεκάδες προσκλήσεις από φορείς και πανεπιστήμια του εξωτερικού για συνεργασίες  και διενέργεια συνεδρίων στη Σκύρο ενώ συμμετέχει σε συνέδρια στο εσωτερικό και το εξωτερικό με εργασίες, έρευνες και παρατηρητήρια που παράγονται και διενεργούνται  στο Λιμάνι και στο Νησί της Σκύρου από τους φοιτητές του Π.Α που από το 2015 μέχρι σήμερα κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Λιμάνι της Σκύρου.

Είναι από το 2018 το  μοναδικό μικρό Ελληνικό Λιμάνι μέλος (92ο) των Ευρωπαϊκών  ECO PORTS!

Και από το ν Ιανουάριο του 2019 το 85 μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου βραβευμένων Μαρίνων «TransEuuropeanMarinas» !

Κατέχει 11 Πανελλήνιες πρωτιές &  καινοτομίες!

Από το 2015 έως το 2019 έχει βραβευτεί 14 φορές με Εθνικά και διεθνή βραβεία!

Με μία Παγκόσμια Πρωτιά  το 2016 στο Μαρακές του Μαρόκο για το δημοφιλέστερο βίντεο για την κλιματική αλλαγή, με 860 συμμετοχές από 153 Χώρες ! Με μια διπλή Ευρωπαϊκή  πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Παγκόσμιας περιβάλλοντος 2018 «I live Green» με 125 συμμετοχές από 25 Χώρες!

Με 3 «Χρυσά» (2015-2016-2019) και 2 «Αργυρά» (2017-2018)  Βραβεία Τουρισμού !

Με 1 «Χρυσό» (2016), 1 «Αργυρό»(2014)  και 1 τιμητικό (2016) στα Βραβεία Περιβάλλοντος!

Με 1 «Χρυσό» στα Βραβεία Εκπαίδευσης (2018)!

Με  1 τιμητικό βραβείο για τις Υποδομές του Λιμένα (2015)!

Με 2 ειδικές βραβεύσεις στην Κύπρο (2017) από τον Υπουργό περιβάλλοντος, και στη Νέα Υόρκη από το Αμερικανικό Οργανισμό Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος – Ν.Α.Μ.E.P.A  (2018)

Με ειδική συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων και παρουσίαση του Skyros Project (2019) και ακολούθως στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες ! (2019)

H νέα «Χρυσή» διάκριση του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου έρχεται να επιβραβεύσει τις συνεχείς προσπάθειες ετών και να καταδείξει ότι κάθε επιτυχημένη πρακτική και βράβευση αποτελεί προϋπόθεση για την κατάκτηση μια επόμενης, ανώτερης  διάκρισης.

Και να αποδείξει ότι ο Δημόσιος τομέας δεν είναι καταδικασμένος να υστερεί επειδή δεν είναι ιδιωτικός!

Οι διακρίσεις αυτές και η διαρκής προσπάθεια για τη συνεχή βελτίωση του Λιμένα σε όφελος του Νησιού, των κατοίκων και των επισκεπτών του έχουν στόχο να αποδείξουν με το παράδειγμα, ότι όλα μπορούν να επιτευχθούν υπό την προϋπόθεση ότι η ενασχόληση γίνεται με πάθος, με προσωπική δέσμευση και με έντιμες συνεργασίες που θα εμπνέουν  την κοινωνία με τα αποτελέσματα τους.


Σχολιάστε εδώ