Ρ. Δούρου: Στη Μάνδρα υλοποιούμε έναν μεγάλο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό και μια κρίσιμη οδική παρέμβαση

Ρ. Δούρου: Στη Μάνδρα υλοποιούμε έναν μεγάλο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό και μια κρίσιμη οδική παρέμβαση

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στο ραδιόφωνο Alpha 989

Σε κρίσιμα έργα υποδομής στο πλαίσιο αντιπλημμυρικού σχεδιασμού που «έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha 989, στην εκπομπή «Αντιθέσεις» με τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου. Η ίδια τόνισε ότι στην περιοχή της Μάνδρας η σημερινή διοίκηση «υλοποίησε έναν μεγάλο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό» και μια «μεγάλη και κρίσιμη οδική παρέμβαση» για την αντιμετώπιση στρεβλών καταστάσεων που είχαν δημιουργηθεί «από την εποχή της χούντας όταν μπαζώθηκε το ρέμα».

«Το κράτος μπορεί να καταφέρει πολλά, αρκεί να υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός, συνέπεια και συνεργασία. Μόνη της η πολιτική βούληση δεν αρκεί. Το είδαμε αυτό τα προηγούμενα χρόνια, όταν συγκρουστήκαμε στον βράχο της κρίσης χρέους και Δημοκρατίας. Χρειάζεται να σεβόμαστε το Σύνταγμα, να μην παρανομούμε, και να έχουμε πείσμα και σχεδιασμό, για να υπάρχει αποτέλεσμα.

Ορισμένοι επειδή δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την υλοποίηση των έργων, έχουν βρει ένα καινούργιο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο τα έργα έγιναν αφού θρηνήσαμε θύματα. Είναι τραγικό ψέμα, καθώς τα έργα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2014, με μια τραγική διορατικότητα. Και για την υλοποίησή τους λειτουργήσαμε σα να ήμασταν σε κατάσταση πολέμου, για να τρέξουν αποτελεσματικά οι διαδικασίες.

Με το υπερτοπικό έργο της Αττικής Ριβιέρας συνδέεται το παράλιο αττικό μέτωπο με χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με ένα πολύ μεγάλο αντιπλημμυρικό και ένα πολύ μεγάλο αποχετευτικό έργο.

Οι κάτοικοι της περιοχής ξενυχτούσαν από την αγωνία τους τα προηγούμενα χρόνια, κάθε φορά που είχαμε έντονα φαινόμενα, πολύ πριν θρηνήσουμε θύματα στη Μάνδρα.

Η επίκληση της γραφειοκρατίας συνήθως λειτουργεί ως άλλοθι για τη διαφθορά. Πολλοί φορείς της Ελληνικής Δημοκρατίας έχουν διαφορετικούς ρυθμούς από τα δικαστήρια που πρέπει π.χ. να κρίνουν το ύψος μιας απαλλοτρίωσης.

Γι’ αυτό και απαιτούνται και μεταρρυθμίσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος, που πλέον δεν υπάρχει το άλλοθι της επιτροπείας, για να μην προχωρήσουν. Άλλωστε αυτό έχει παρατηρήσει και ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι έχουμε μείνει πίσω σε αυτόν τον τομέα.

Η Περιφέρεια αύξησε τα ποσά των αποζημιώσεων για τις επιχειρήσεις, χωρίς να κρυφτεί πίσω από το κλασικό… «δεν είναι της αρμοδιότητάς μας». Συγκεκριμένα με τη βοήθεια του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης στηρίξαμε τις πληγείσες περιοχές, και τους καθοδηγούμε για περαιτέρω ενίσχυση, ώστε να ανακάμψει η τοπική αγορά».


Σχολιάστε εδώ