Ο Ράμα πάει να αρπάξει τις περιουσίες των ομογενών στη Χειμάρρα

Ο Ράμα πάει να αρπάξει τις περιουσίες των ομογενών στη Χειμάρρα

-Με… απαλλοτριώσεις, με 1,5 ευρώ το τ.μ.!

Από καιρό έχουμε προειδοποιήσει για το παιχνίδι που παίζεται στην Αλβανία, που λανθασμένα θεωρούμε ότι στήνεται μόνο από τον Ράμα. Να θυμίσουμε ότι και ο Σαλί Μπερίσα είχε βάλει στο μάτι, για λογαριασμό ξένων εταιρειών, που είχαν διασύνδεση με την οικογένειά του, παραθαλάσσια οικόπεδα που ανήκαν σε μέλη της ελληνικής μειονότητας. Πλέον, με τον Ράμα, που δεν έχει κρύψει τον ανθελληνισμό του, επιχειρείται απροκάλυπτα η υφαρπαγή περιουσιών στη Χειμάρρα, με μέτρα που γενικώς στρέφονται εναντίον όλων των αλβανών πολιτών.

Αλλά ειδικά για τη Χειμάρρα δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής, είτε με τη δήμευση των περιουσιών είτε με την υποχρεωτική απαλλοτρίωσή τους έναντι τιμής 1,5 ευρώ το τ.μ., όταν η τιμή της αγοράς στα παραθαλάσσια οικόπεδα φθάνει και τα 150 ευρώ ανά τ.μ. Και αυτό δεν αλλάζει μετά τον τελευταίο ελιγμό με την τροπολογία που θεωρητικά επιτρέπει σε όλους τους πολίτες να εγγράψουν τις περιουσίες τους στα υποθηκοφυλακεία. Δεδομένου όμως ότι το χρονοδιάγραμμα πάει για μετά τον Ιούνιο, όταν θα ληφθεί η απόφαση στην ΕΕ για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, είναι προφανές ότι ο κ. Ράμα επιδιώκει απλώς να ροκανίσει τον χρόνο…

Δεν θα πρέπει να διαφεύγει την προσοχή το παιχνίδι που παίζεται παρασκηνιακά από την κυβέρνηση Ράμα, η οποία είναι πολιτικά στριμωγμένη και, ως συνήθως, στρέφεται εναντίον της μειονότητας και καλλιεργεί το ανθελληνικό κλίμα.

Έτσι, ενώ ήταν σε κορύφωση η αντιπαράθεση σχετικά με το Περιουσιακό στη Χειμάρρα, ήρθε στο φως μία είδηση από τον αλβανικό Τύπο, σύμφωνα με την οποία η Εισαγγελία Κακουργημάτων στα Τίρανα προτίθεται να ανακινήσει ύστερα από 25 χρόνια την υπόθεση του επεισοδίου της Επισκοπής (10 Απριλίου 1994).

Προφανώς, ο στόχος δεν είναι άλλος από την καλλιέργεια του φοβικού κλίματος εναντίον της Ελλάδας και την αναβίωση του μύθου περί ελληνικού αλυτρωτισμού στη Βόρειο Ήπειρο.

Το ίδιο επιχειρήθηκε με την υπόθεση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα και όσων ακολούθησαν μετά την κηδεία του και το ίδιο κλίμα δημιουργείται με την αναψηλάφηση της υπόθεσης της Επισκοπής, ώστε οι συνειρμοί να οδηγούν στη «ΜΑΒΗ».

Το αιματηρό επεισόδιο με την επίθεση στο φυλάκιο της Επισκοπής, με θύματα δύο αλβανούς στρατιώτες, είχε, τότε, αποδοθεί από τις αλβανικές αρχές στη «ΜΑΒΗ», που φέρεται να είχε αναλάβει την ευθύνη με επιστολή σε εφημερίδα.

Το επεισόδιο ακολούθησε πραγματικό πογκρόμ εναντίον της ελληνικής μειονότητας, ενώ οδήγησε στη σύλληψη κορυφαίων στελεχών της Ομόνοιας και στη «δίκη των πέντε» και τελικά σε βαθιά κρίση τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Ο κ. Ράμα παίζει λάθος χαρτί, εάν επενδύει στον ανθελληνισμό. Ακόμη και να το ήθελε, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, να εμφανισθεί ότι υποκύπτει και στα παιχνίδια και στους εκβιασμούς των Τιράνων.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ