Η Ελλάδα είχε τα πάντα στα Σκόπια, ήλεγχε τη χώρα και δώσαμε λύση σε βάρος μας

Η Ελλάδα είχε τα πάντα στα Σκόπια, ήλεγχε τη χώρα και δώσαμε λύση σε βάρος μας

Συγκλονιστική αποκάλυψη του Γιώργου Φλωρίδη στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου»

-Τι είχε πει ο Γκλιγκόροφ το 1999 στον Φλωρίδη και στον Κρανιδιώτη
-Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζεται «Μακεδονικό Έθνος», «Μακεδονική Γλώσσα» και «Μακεδονική Εθνότητα»

Είμαι κάτοικος του βορείου τμήματος του πρώτου μέρους, έτσι ονομάζεται η Ελληνική Μακεδονία στη Συμφωνία των Πρεσπών. Στη Συμφωνία των Πρεσπών, εγώ, που είμαι από το Κιλκίς, ονομάζομαι κάτοικος του βορείου τμήματος του πρώτου μέρους – πρώτο μέρος είναι η Ελλάδα.

Η Συμφωνία επίσης αναγνωρίζει ότι «Μακεδονικό Έθνος» συγκροτούν αυτοί που είναι στα Σκόπια, τη «Μακεδονική Γλώσσα» ομιλούν αυτοί που είναι στα Σκόπια και την ιδιότητα του «Μακεδόνα Πολίτη» την έχουν αυτοί που κατοικούν στα Σκόπια. Αυτό λέει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην αναθεώρηση του Συ­ντάγματος των Σκοπίων, που έγινε, υποτίθεται, για την προσαρμογή στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο τουρκικός λαός θεωρείται συνιστών μέρος του νέου μορφώματος των Σκοπίων. Αναφέρονται εν συνόλω οι εξής λαοί: «Μακεδονικός λαός», αλβανικός λαός, τουρκικός λαός.

Υπάρχει μια τουρκική, ας πούμε, μειονότητα εκεί, το Σύνταγμα τώρα την αναγνωρίζει ως συνιστών μέρος αυτής της νέας οντότητας, αυτού του κράτους.

Αυτό το επέβαλε ένα αλβανικό κόμμα που λέγεται Μπέσα, έχει τέσσερις βουλευτές και χρηματοδοτείται από τον Ερντογάν και το οποίο απαίτησε, με την κρίσιμη μάζα των τεσσάρων βουλευτών που έχει, να μπει αυτή η διατύπωση.
Άρα, στο Σύνταγμα των Σκοπίων ο τουρκικός λαός είναι συνιστώσα της καινούργιας οντότητας.

Επομένως, αυτή η Συμφωνία, από την ώρα που παρέδωσε αυτά, συνιστά μια μεγάλη στρατηγική ήττα για την Ελλάδα. Και σε μια περιοχή όπως τα Βαλκάνια, που είναι μονίμως σε αναταραχή, είναι προφανές ότι αυτά θα τα βρούμε πάρα πολύ γρήγορα μπροστά μας.

Πρόσφατα είδα, για παράδειγμα, την ανακοίνωση που έβγαλε η Εκκλησία της Ελλάδος, με την οποία εκφράζει προς το Πατριαρχείο μία δυσφορία και μία ανησυχία, επειδή κάποιοι, που αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» στην Ελλάδα, ζητούν η Λειτουργία να τελείται και στη λεγόμενη «Μακεδονική Γλώσσα» στους ιερούς ναούς της Ελλάδας.

Οι στέγες του «Μακεδονικού Πολιτισμού» στον Βορρά δεν θα αργήσουν να φυτρώνουν η μία πίσω από την άλλη. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε μπροστά μας τα αιτήματα για προστασία του «Μακεδονικού Πολιτισμού» και, βεβαίως, για ύπαρξη «Μακεδονικής Μειονότητας» στην Ελλάδα.

Αίτημα για ύπαρξη «Μακεδονικής Μειονότητας» σημαίνει επίκληση για την προστασία μιας μειονότητας σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα, επειδή πολλοί ανοήτως λένε ότι είναι δεν δυνατόν να απειλούμαστε από ένα τόσο μικρό κράτος, η Ιστορία έχει δείξει ότι τα μικρά κράτη αυτά καθ’ αυτά δεν αποτελούν απειλή, συνιστούν όμως απειλή όταν γίνονται όργανα των επιδιώξεων μεγαλύτερων κρατών. Άρα, λοιπόν, την ώρα που η Ελλάδα τα είχε όλα χωρίς να έχει παραδώσει ποτέ τίποτα, τώρα τα παραδίδει όλα χωρίς να πάρει τίποτα.

Γκλιγκόροφ: «Πώς μια χώρα ελέγχει την άλλη;»
Το 1999, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στο Κόσοβο και τα Σκόπια μπήκαν σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας, εγώ ήμουν υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια και ο συγχωρεμένος ο Γιάννος Κρανιδιώτης υφυπουργός Εξωτερικών.

Μας λέει ο Σημίτης «πηγαίνετε γρήγορα εκεί για να δούμε τι γίνεται, για να αισθανθούν ότι υπάρχει η Ελλάδα, η οποία μπορεί να παίξει έναν σταθεροποιητικό ρόλο». Είδαμε τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και υπήρχε μια προγραμματισμένη συνάντηση, τυπική, με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Γκλιγκόροφ. Όταν είδαμε τον Γκλιγκόροφ (που ήταν να τον δούμε για δέκα λεπτά, τυπικά, αλλά τελικά η συνάντηση κράτησε μία ώρα) μας είπε το εξής: «Πώς μία χώρα ελέγχει μια άλλη;

Όταν ελέγχει τις τηλεπικοινωνίες της, το τραπεζικό της σύστημα και την ενέργειά της. Εσείς, η Ελλάδα δηλαδή, ήδη ελέγχετε το μεγαλύτερο κομμάτι του τραπεζικού συστήματος, η Εθνική Τράπεζα έχει πάρει τη Stopanska Banka, ο ΟΤΕ ελέγχει τις τηλεπικοινωνίες, και η Octagon, η εταιρεία των ελληνικών πετρελαίων, ελέγχει την ενέργεια. Όταν τα έχετε όλα αυτά, τι, στην ευχή, άλλο θέλετε;». Εγώ, ως Κιλκισιώτης, ξέρω ότι στο νότιο κομμάτι των Σκοπίων, που περιλαμβάνει το Μοναστήρι, τη Γευγελή, τη Στρώμνιτσα, τη σκοπιανή Δοϊράνη, δεν μπορούσε να εκλεγεί βουλευτής αν δεν είχε την υποστήριξη των εκεί ελλήνων επιχειρηματιών, που απασχολούσαν χιλιάδες εργαζόμενους.

Η Ελλάδα είχε τα πάντα
Η χώρα επομένως είχε τα πάντα και δεν είχε παραδώσει απολύτως τίποτα, είχε τα πάντα, σύμφωνα με την άποψη του Γκλιγκόροφ. Και μας λένε τώρα ότι λύθηκε το θέμα και θα αναπτυχθούν οι οικονομικές σχέσεις, ενώ ο κ. Τσίπρας έκανε τη βόλτα του εκεί με δήθεν επιχειρηματίες ή έλληνες επιχειρηματίες.

Οι έλληνες επιχειρηματίες είναι εκεί εδώ και 30 χρόνια και τους είπε ο Τσίπρας «ελάτε να σας δείξω τις επιχειρήσεις σας». Δηλαδή, να τον ακολουθήσουν και να παιχτεί το θέατρο ότι δήθεν τώρα ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θα βρει εκεί πρόσφορο έδαφος.

Οι Έλληνες, που είναι εκεί 30 χρόνια και κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας των Σκοπίων. Αυτά όλα τα είχαμε, χωρίς να παραχωρήσουμε το παραμικρό στο εθνικό ζήτημα. Υπάρχει κάποια σύμβαση στον κόσμο που να αναγνωρίζει τους Έλληνες ως Έλληνες, τους Γερμανούς ως Γερμανούς, τους Τούρκους ως Τούρκους ή τους Βουλγάρους ως Βουλγάρους;

Εμείς από πού και ως που βάλαμε την υπογραφή μας σε διεθνή συνθήκη, αναγνωρίζοντας ότι αυτοί είναι «Μακεδόνες», ότι αποτελούν «Μακεδονικό Έθνος» και ότι έχουν την ιδιότητα του «Μακεδόνα Πολίτη»;

Τελικά, το λύσαμε σε βάρος μας
Καμιά ελληνική κυβέρνηση από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα δεν δέχθηκε ποτέ το ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού». Όλες το απέκρουαν.

Αυτή ήταν η βάση της άρνησης των ελληνικών κυβερνήσεων να συμφωνήσουν στη γλώσσα, στην εθνότητα και στην ιδιότητα του «Μακεδόνα Πολίτη», αφού όλα αυτά συνιστούν το ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού», δηλαδή, μια ιστορική πλαστογραφία. Δεν είχε κανέναν λόγο η Ελλάδα να λύσει ένα πρόβλημα –ας μη λυνόταν και σε 200 χρόνια– που ήταν σε βάρος της.


Σχολιάστε εδώ