Ν. Σαντορινιός: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να υποβαθμίσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο για τη χώρα, την υπόθεση Novartis

Ν. Σαντορινιός: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να υποβαθμίσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο για τη χώρα, την υπόθεση Novartis

-Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία θα κάνει τη δουλειά της»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρευρέθηκε σήμερα στο studio της εκπομπής «Alpha Ρεπορτάζ», με τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Σπύρο Λάμπρου. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση Novartis και στην προσπάθεια υποβιβασμού του σκανδάλου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με την αναφορά σε αυτό ως πολιτική σκευωρία.

Υπόθεση Novartis
«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να υποβαθμίσουν το σκάνδαλο της Novartis. Εμείς λοιπόν λέμε η υπόθεση της Νοvartis είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα στη χώρας μας: Ενώ ο τζίρος είχε πέσει φαινομενικά για όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες, τα φάρμακα της Novartis διατηρούσαν υψηλότερες τιμές- μιλάμε για φάρμακα καινούργια που έμπαιναν στην αγορά πιο ακριβά- και επειδή η χώρα μας, ήταν χωρά αναφοράς, μέσα από το παρασκηνιακό παιχνίδι, η εταιρεία πετύχαινε, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά σε όλη την Ευρώπη, υψηλές τιμές».
«Μας μιλάνε για «κουκουλοφόρους» μάρτυρες, αλλά ξεχνάνε ότι στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων, εντάσσεται όποιος έχει ελεγχθεί από τους δικαστικούς λειτουργούς. Επίσης αρνούνται πως στη δικογραφία, που έχει κατατεθεί στην Βουλή, υπάρχει έγγραφο του FBI που αναφέρει ότι Αξιωματούχοι της Κυβέρνησης πληρώνονταν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας. Ακόμη, όπως δήλωσε και ο κ. Βενιζέλος τις προάλλες στον ΣΚΑΙ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- υπονοώντας όταν συνεργαστούν- θα αναθεωρήσουν την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86, περί ευθύνης υπουργών και συγκεκριμένα το σημείο που αναφέρεται στο «επ’ ευκαιρία». Μας λένε δηλαδή ευθαρσώς ότι δεν ψήφισαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στην ερμηνευτική, όπου οι μίζες γίνονταν ποινικό αδίκημα, έτσι ώστε να έρθουν στην Κυβέρνηση και να την αναθεωρήσουν έτσι όπως τους βολεύει για να κρύψουν τα σκάνδαλά τους».
«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι οι Υπουργοί τους μπορούν να παίρνουν μίζες, πιστεύουν ότι έχει δικαίωμα ο κάθε Υπουργός τους να ανεβάζει τις τιμές των φαρμάκων και αμφισβητούν την Δικαιοσύνη».

Για την συνάντηση Κουρουμπλή στο Ίδρυμα «Άγιος Χαράλαμπος»
«Εγώ προσωπικά δεν θα προχωρούσα σε μια τέτοια επίσκεψη και ούτε θα δημοσίευα μια τυχαία τέτοια συνάντηση. Ο λόγος δεν είναι ότι σαν χώρος θέλουμε να κόψουμε τις σχέσεις με τη Εκκλησία, σε καμία περίπτωση. Είναι γιατί διαφωνούμε ρητά και κατηγορηματικά με την ρητορική και τις θέσεις του Μητροπολίτη Αμβρόσιου. Και απέναντι στον μισαλλόδοξο λόγο που εκφράζει, πιστεύω ότι και όλη η κοινωνία διαφωνεί».
«Η δική μας Κυβέρνηση έχει υπερασπιστεί έμπρακτα, μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες που ο Αμβρόσιος στοχεύει και μέσα σε αυτούς που ψήφισαν αυτές οι διατάξεις για τα κοινωνικά δικαιώματα, ήταν και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Επομένως εγώ δέχομαι ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν επεδίωξε τη συνάντηση αυτή, απλά βρέθηκαν στον ίδιο χώρο. Μπορεί να θεωρηθεί μια κακή στιγμή και δεν πιστεύω ότι αυτή αρκεί για να δημιουργηθεί πρόβλημα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».


Σχολιάστε εδώ