Αννέτα Καββαδία: «Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και fake news: μια διαχρονική σχέση αγάπης»

Αννέτα Καββαδία: «Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και fake news: μια διαχρονική σχέση αγάπης»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βαρβιτσιώτης κάνει κατάχρηση της ιδιότητας του ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για να βλάψει συνειδητά και αδίστακτα την εικόνα και το κύρος της χώρας μας στο εξωτερικό και τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας στο κρίσιμο ευρωπαϊκό ζήτημα του προσφυγικού -μεταναστευτικού.

Στην πραγματικότητα, μέρος της δουλειάς της ελληνικής ομάδας στο Στρασβούργο, αναλώνεται στην προσπάθεια να περιοριστεί η ζημιά που επιδιώκει, με αθέμιτα και υποβολιμαία μέσα, να προκαλέσει στη χώρα ο κ. Βαρβιτσιώτης. Προσπάθεια που, παρά τον αγώνα που καταβάλει ο ίδιος, είναι επιτυχής, δεδομένου ότι είναι κοινή παραδοχή στο Συμβούλιο της Ευρώπης ότι η Ελλάδα έχει σηκώσει το κύριο βάρος του προσφυγικού μεταναστευτικού, σώζοντας την τιμή μιας Ευρώπης που δεν έχει ανταποκριθεί στο δικό της ανθρωπιστικό καθήκον.

Έχει ελάχιστη σημασία εάν ο κ. Βαρβιτσιώτης πράττει όπως πράττει υλοποιώντας μια κεντρική πολιτική επιλογή της ΝΔ ή με γνώμονα το δικό του αυστηρά προσωπικό όφελος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεχαστεί η ιδιότητα με την οποία είναι γνωστός εντός και εκτός Ελλάδος : την ιδιότητα του “υπουργού του Φαρμακονησίου”.

Δεν είναι, όμως, ούτε η πρώτη φορά που ο κ. Βαρβιτσιώτης υποκύπτει στη γοητεία των fake news καθώς, συχνότατα, η παρουσία του στο Στρασβούργο αναλίσκεται στο στήσιμο αυτών ακριβώς των fake news, τα οποία στη συνέχεια διοχετεύει στους γνωστούς διαύλους που θα αναλάβουν το έργο της «ενημέρωσης» των «ακολούθων» του.

Αυτή τη φορά ανακάλυψε «προσπάθεια αποτροπής του οικονομικού ελέγχου εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ». Εκτίθεται, αν δεν ψεύδεται συνειδητά. Αφού η αναφορά μας στην GRECO, δεν αποσκοπεί σε τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από μια προτροπή μας στο εποπτικό όργανο του Συμβουλίου να ασκεί τον ελεγκτικό ρόλο του χωρίς καμία προκατάληψη και έξω από μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, κάτι που όχι μόνο δεν μας ενοχλεί, αλλά αντιθέτως, το καλωσορίζουμε και το επιδιώκουμε ενεργά, ακριβώς για να μην έχει το ελάχιστο πάτημα ο εκάστοτε κ. Βαρβιτσιώτης να εκτοξεύει τερατολογίες προς κατανάλωση του πολιτικού του ακροατηρίου.

Τη δύσκολη κατάσταση στα ελληνικά νησιά, κανείς μας δεν την κρύβει. Ακριβώς το αντίθετο. Όσες και όσοι συμμετέχουμε στην ΚΣΣΕ – εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ – το τονίζουμε σε όλες μας τις τοποθετήσεις, καλώντας την Ευρώπη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και αναλαμβάνοντας την ευθύνη που της αναλογεί. Μια ματιά, άλλωστε, στις τοποθετήσεις μας, το αποδεικνύει.

Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι στην απελπισία και τον πανικό που έχει καταλάβει το παλιό, διεφθαρμένο καθεστώς των “νομίμων κληρονόμων” της χώρας, καθώς έρχεται επιτέλους στην επιφάνεια το μέγεθος της ζημιάς που έκαναν στη χώρα και τον λαό μας, και πλησιάζει η ώρα της λογοδοσίας, θα επιστρατεύσουν κάθε μέσο για να διασωθούν πολιτικά. Μάταια.

Η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως η ομάδα των βουλευτών μας στο Στρασβούργο, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, έχουμε πολύ δύσκολο και σοβαρό έργο μπροστά μας, επιδιώκοντας να ανατρέψουμε τις ακροδεξιές λογικές της Ευρώπης-Φρούριο, που ενστερνίζεται ο κ. Βαρβιτσιώτης και οι όμοιοί του, οι οποίοι έχουν το απύθμενο θράσος να κουνάνε το δάχτυλο πουλώντας φτηνό ανθρωπισμό για το θεαθήναι, εναγκαλιζόμενοι, συγχρόνως, με τους Όρμπαν της Ευρώπης.

Δεν περιμένουμε τον καλό τους λόγο. Ας μην υπονομεύουν, ωστόσο, τόσο απροκάλυπτα τη θέση της χώρας και ας μην εργαλειοποιούν την ανθρώπινη δυστυχία στο βωμό του μικροκομματικού τους οφέλους».

 


Σχολιάστε εδώ