Το τέλος εποχής του Ολυμπιακού και η… ανάσταση του ΠΑΟ

Το τέλος εποχής του Ολυμπιακού και η… ανάσταση του ΠΑΟ

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Ο Ολυμπιακός κατέρρευσε μετά τις αρχές Ιανουαρίου και αποκλείστηκε από τα playoffs της Ευρωλίγκας μετά το «διπλό» της Ζαλγκίρις στη Μαδρίτη. Ο ίδιος ουσιαστικά στέρησε από τον εαυτό του την πρόκριση και σήμανε ένα τέλος εποχής.

Η ευθύνη είναι της διοίκησης, του Μπλατ και φυσικά των ίδιων των παικτών. Και αυτός ο αποκλεισμός σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής. Ήρθε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» να ξεκινήσουν από την αρχή. Με ριζικές αλλαγές στο έμψυχο υλικό. Πιθανότατα και με έναν νέο προπονητή.

Το θέμα είναι αν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν την ίδια διάθεση που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, το ίδιο μεράκι, να βάζουν τα λεφτά τους χωρίς να περιμένουν κέρδη. Διότι αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν, η κουβέντα αλλάζει και πλέον αναζητείται ο διάδοχος. Αυτό όμως είναι κάτι που το γνωρίζουν μονάχα τα δύο αδέρφια. Και όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις τους. Ακόμα και για το αν θα μείνει ο σύλλογος στο ελληνικό πρωτάθλημα ή θα πάει στην Αδριατική Λίγκα.

Εντελώς διαφορετικό είναι το κλίμα στον Παναθηναϊκό, που πέρασε ως έκτος μετά τη νίκη επί της Μπουντούτσνοστ και θα παλέψει κόντρα στη Ρεάλ για το Final 4. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δικαιώθηκε για την αντικατάσταση του Τσάβι Πασκουάλ με τον Ρικ Πιτίνο και, όπως είναι φυσικό, θέλει ακόμη μεγαλύτερη δικαίωση στη συνέχεια. Ο Πιτίνο κατάφερε να κερδίσει τους παίκτες του, όσο δύσκολο και αν έμοιαζε να είναι αυτό, και εκείνοι τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Άλλωστε το επικό ντεμαράζ των «πράσινων» στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας της Euroleague τα λέει όλα από μόνο του. Ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει να είναι στη 12η θέση της κατάταξης και τερμάτισε στην 6η.

Ο πρώτος και καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού που έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του είναι ο Νικ Καλάθης. Ο παίκτης που έχει ακούσει σωρεία καυστικών κριτικών, έχει κλείσει τα αυτιά του σε όλα και απλά οδηγεί τον Παναθηναϊκό από νίκη σε νίκη, από τίτλο σε τίτλο και ίσως να έφτασε η ώρα να τον οδηγήσει και στο παραπάνω βήμα. Άλλωστε, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο στόχος είναι το Final 4.


Σχολιάστε εδώ