Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ


Συγγραφέας
PETER JAMES


«Η Αμπι μπήκε μέσα στο ασανσέρ και οι πόρτες έκλεισαν με μια τρανταχτή κλαγγή, σαν ήχος από φτυάρι που ισιώνει χαλίκια. Μύρισε την κολόνια κάποιου άλλου, καθώς και το υγρό καθαρισμού με άρωμα λεμόνι. Το ασανσέρ τραντάχτηκε μερικά εκατοστά προς τα πάνω τόσο απότομα, που παραλίγο να χάσει την ισορροπία της και τώρα, όντας πια πολύ αργά για να αλλάξει γνώμη και να βγει έξω, με τους μεταλλικούς τοίχους να την περικλείουν κι έναν μικρό, θολό καθρέφτη να αντανακλά την έκφραση πανικού στο σχεδόν αόρατο πρόσωπό της, βούτηξε απότομα προς τα κάτω. Η Αμπι επρόκειτο να συνειδητοποιήσει ότι μόλις είχε κάνει ένα φριχτό λάθος…»
Μέσα από την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Ρόνι Γουίλσον βλέπει μια μοναδική ευκαιρία: να εξαφανιστεί και να αρχίσει τη ζωή του από την αρχή, σε μια άλλη χώρα. Πέντε χρόνια αργότερα, η ανακάλυψη του πτώματος μιας γυναίκας στο Μπράιτον, οδηγεί τον αστυνομικό επιθεωρητή Ρόι Γκρέις σε μια έρευνα, που λαμβάνει χώρα σε τρεις ηπείρους, και σε μια απελπισμένη κούρσα ενάντια στον χρόνο, για να σώσει τη ζωή μιας γυναίκας που ζει σαν κυνηγημένη στους δρόμους και τα σκοτεινά σοκάκια του Μπράιτον.

Το τέταρτο, συγκλονιστικό βιβλίο με ήρωα τον Ρόι Γκρέις, από την best seller σειρά του πολυβραβευμένου Peter James, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Diamond Dagger της Ένωσης Συγγραφέων Αστυνομικών Μυθιστορημάτων (CWA).

Είπαν για το βιβλίο και τον συγγραφέα

«Έντονο, ατμοσφαιρικό και με έξυπνη πλοκή».
-The Times- 
«Συναρπαστικό και με εκπληκτικά, απρόσμενη κατάληξη».
-Daily Express- 
«Ο Peter James είναι ένας διαβολικά έξυπνος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων».
-Daily Mail-

Trivia

Διεθνές BEST SELLER από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα ο οποίος βρέθηκε για εβδομάδες στις λίστες των best sellers της New York Times και της Sunday Times.
• Το τέταρτο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Ρόι Γκρέις. Αστυνομικό μυθιστόρημα με δυνατή πλοκή, γεμάτη αγωνία και ανατροπές.
• Η συγκεκριμένη σειρά αριθμεί 12 τίτλους.
• Τα μυθιστορήματα του συγγραφέα έχουν μεταφραστεί σε τριάντα εφτά γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 19 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
• Όλα τα βιβλία του αντανακλούν το μεγάλο ενδιαφέρον του για την ιατρική, την επιστήμη και τα υπερφυσικά φαινόμενα.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Peter James γεννήθηκε στην Αγγλία και φοίτησε στην κινηματογραφική σχολή Ravensbourne. Έζησε αρκετά χρόνια στη Βόρεια Αμερική, όπου εργάστηκε ως σεναριογράφος και κινηματογραφικός παραγωγός. Τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί σε τριάντα εφτά γλώσσες.
Επίσης, ασχολείται με την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου και στο Σάσεξ.
Στη Γερμανία, ο Peter James ψηφίστηκε το 2005 ως ο καλύτερος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος, ενώ στη Γαλλία κέρδισε, το 2006, το διεθνές βραβείο αστυνομικού μυθιστορήματος.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ:
• Κάτω από το Χώμα, Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη 2016
• Ο Θάνατος σου Πάει, Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη 2017
• Ο Θάνατος δεν είναι Αρκετός, Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη 2018


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ

Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία, Μυθιστόρημα
ISBN: 978‐960‐621‐273‐4


Σχολιάστε εδώ