«Λέξη ταμπού η Ακτινοθεραπεία για το Υπουργείο Υγείας»

«Λέξη ταμπού η Ακτινοθεραπεία για το Υπουργείο Υγείας»

Του
ΑΡΗ ΜΠΕΡΖΟΒΙΤΗ


Με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών (ΕΙΝΕ), με την παρουσία μάλιστα του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), Γεώργιος Πισσάκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρώ εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι σε αυτό το πρώτο βήμα του ΕΙΝΕ δεν εκπροσωπείται η Ακτινοθεραπεία. Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν  πιστεύει το Υπουργείο ότι αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποφεύγει να βρίσκεται αντιμέτωπο με τα προβλήματα της Ακτινοθεραπείας στην πατρίδα μας. Δεν υπάρχει ακτινοθεραπευτική φωνή (ενώ προβλέπεται στο ΦΕΚ Α’ 43) και έτσι το πρόβλημα δεν υπάρχει!

Λέξη ταμπού δυστυχώς η Ακτινοθεραπεία για το Υπουργείο, αλλά θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κατάματα. Και ας αρχίσει από το πιο απλό. Ας αντέξει να ακούσει τους ειδικούς.

Είναι πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία των ασθενών που έχουν ανάγκη την Ακτινοθεραπεία, σε ένα κράτος που η κυβέρνηση του  θεωρεί την κοινωνική ευαισθησία ως το μεγαλύτερό της πλεονέκτημα».


Σχολιάστε εδώ