Ξαναγύρισαν τα χαμόγελα στο ΚΙΝΑΛ

Ξαναγύρισαν τα χαμόγελα στο ΚΙΝΑΛ

Στόχος, η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

-Με τον αέρα του Συνεδρίου και των δημοσκοπήσεων

Με σαφή στόχο τη «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται προς τις ευρωεκλογές, τις αυτοδιοικητικές και τις βουλευτικές εκλογές το ΚΙΝΑΛ, αδιαφορώντας για τις προσκλήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση Προοδευτικής Συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αισιοδοξία επέστρεψε στη Χαριλάου Τρικούπη μετά το πρόσφατο έκτακτο Συνέδριο, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων. «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», έλεγαν πολλοί έμπειροι παράγοντες, αφήνοντας το όνομα ΚΙΝΑΛ στην άκρη, ενώ και ο Κώστας Λαλιώτης, που στηρίζει τη Φώφη Γεννηματά, ήταν περιχαρής για την επιτυχία του Συνεδρίου, που αποτελεί μια αναγεννητική διαδικασία για το κόμμα, σε μια δύσκολη φάση.

Το κλίμα έχει αλλάξει, ειδικά μετά την υπουργοποίηση του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα, καθώς αυτές οι κινήσεις του Αλ. Τσίπρα ερμηνεύθηκαν από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ως μια ξεκάθαρη απόδειξη του ότι ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται να χτίσει γέφυρες με τον κεντροαριστερό χώρο, αλλά έχει στόχο να τον λεηλατήσει εκλογικά χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση το μέσο της πολιτικής συναλλαγής.

Με βάση αυτό το κλίμα στην κομματική και κοινωνική βάση, η Φ. Γεννηματά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και ξεκίνησε την αντεπίθεσή της με κύριο σταθμό το Συνέδριο.


Η κοινή συνισταμένη όλων ήταν τα σφοδρά αντι-ΣΥΡΙΖΑ συναισθήματα


Οι χιλιάδες σύνεδροι και παρατηρητές που προσήλθαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αντίκρισαν εικόνες που είχαν καιρό να δουν. Αλήθεια, ποιος θυμάται την τελευταία φορά που ο Γιώργος Παπανδρέου χειροκρότησε ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου; Και πόσοι έχουν δει τον Ευ. Βενιζέλο να χειροκροτεί ομιλία του Γ. Παπανδρέου; Η κοινή συνισταμένη όλων ήταν τα σφοδρά αντι-ΣΥΡΙΖΑ συναισθήματα και η επιθυμία για στρατηγική του ήττα, αν και βέβαια θέτουν και το θέμα της μη μετεκλογικής συμπόρευσης με τη ΝΔ.

Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η οργανωτική συγκρότηση του κόμματος με την εκλογή του νέου Πολιτικού Συμβουλίου στις 20 Απριλίου από την ΚΕ και του Μανώλη Χριστοδουλάκη στη θέση του γραμματέα.
Τα δύσκολα αρχίζουν αμέσως μετά, με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές και βέβαια τις αυτοδιοικητικές κάλπες, όπου το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρή παρουσία.


Οι ευρωεκλογές το μεγάλο στοίχημα


Κυρίως, όμως, οι ευρωεκλογές είναι το μεγάλο στοίχημα και γι’ αυτό έχουν επιστρατευθεί πολλά από τα βαριά χαρτιά του, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Νίκος Παπανδρέου και ο Γιώργος Καμίνης. Αν το αποτέλεσμα δικαιώσει τις προσδοκίες, θα έχει δημιουργηθεί μια υπολογίσιμη δυναμική. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει νέος, αυτήν τη φορά πιο έντονος κύκλος εσωστρέφειας, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να παραμονεύει για τη λεηλασία του χώρου.

Στόχος στις ευρωεκλογές είναι το διψήφιο ποσοστό, για το οποίο είναι αισιόδοξη η Φ. Γεννηματά, ενώ για τις εθνικές εκλογές η τρίτη θέση είναι αυτονόητη, αν και θα δοθεί σκληρή μάχη. Από κει και πέρα, θα δοθεί αγώνας να έχει εκπροσώπηση σε περιφέρειες και να εκλεγούν στελέχη του σε θέσεις δημάρχων.


Σχολιάστε εδώ