Μας περισσεύουν λεφτά και στέλνουμε 200 εκατ. στα Σκόπια για επενδύσεις!

Μας περισσεύουν λεφτά και στέλνουμε 200 εκατ. στα Σκόπια για επενδύσεις!

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

– Όταν έχουμε βγει στη ζητιανιά, ψάχνοντας για κανέναν επενδυτή

Πολύ γαλαντόμοι έχουμε γίνει τώρα τελευταία και αρχίσαμε να σκορπάμε μάτσο τα εκατομμύρια, λες και μας περισσεύουν και ζουν με σολομό και χαβιάρι τα νοικοκυριά. Στην ιστορική, όπως τη χαρακτήρισαν οι έξω, επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια εξήγγειλε, μετά τις τετ-α-τετ συζητήσεις με τον ομόλογό του, πρωθυπουργό της «Βόρειας Μακεδονίας» Ζόραν Ζάεφ, ότι η Ελλάδα θα διαθέσει μέσω αναπτυξιακού μπάτζετ 200.000.000 ευρώ για επενδύσεις στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένων των Σκοπίων.

Το ερώτημα είναι, κύριε πρωθυπουργέ, μας περισσεύουν λεφτά; Όπου και να κοιτάξεις, σε κάθε περιοχή, δεν βλέπεις μπουλντόζα να δουλεύει. Δεν γίνονται ούτε τα έργα άμεσης προτεραιότητας για να μην πνίγονται άνθρωποι, όπως έγινε πρόσφατα στην Κρήτη. Η ΔΕΗ έχει μπει μέσα, το Ελληνικό παραμένει αλάνα, ένα μεγάλο έργο δεν έχει γίνει και ψάχνουμε με το… φανάρι του Διογένη να βρούμε κανέναν επενδυτή. Οι μόνοι που έρχονται είναι για να αγοράσουν τράπεζες ή μεγάλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στον αφελληνισμό, αφού δεν θα μείνει τίποτα σε χέρια ελληνικά. Και την ίδια ώρα, βάζουμε το κουστούμι του κρατικού επενδυτή και πάμε στα Σκόπια να κάνουμε δουλειές. Και οι ξένοι επενδυτές, που τους παρακαλάμε να έρθουν να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα, με το δίκιο τους θα πουν, γιατί να έρθουμε εμείς, όταν παίρνετε στα Σκόπια έλληνες επιχειρηματίες για να επενδύσουν εκεί; Μά­λιστα, η εφημερίδα «Nova Makedonija» σε σχόλιό της αναρωτιόταν για το αυτονόητο, αυτό που επισημαίνουμε παραπάνω, κατά πόσο οι έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να βάλουν τα λεφτά τους στη «Βόρεια Μακεδονία», τη στιγμή που η χώρα τους ψάχνει αλλού για επενδύσεις…

Και κάτι ακόμη, κύριε πρωθυπουργέ: Οι έλληνες επιχειρηματίες –αρκετοί από τους οποίους συμμετείχαν στο ταξίδι σας– δεν ανακάλυψαν τώρα τα Σκόπια. Εδώ και πάνω από 20 χρόνια κάνουν δουλειές εκεί. Και μέχρι τώρα όλα τα προϊόντα τους που είχαν σχέση με τη Μακεδονία στην ετικέτα, π.χ. της φιάλης του κρασιού, είχαν τον τίτλο «Μακεδονικό». Τώρα, όμως, είναι… ξεκρέμαστοι.

Με τη Συμφωνία που κάνατε τους αφήσατε απροστάτευτους. Και με την… όρεξη που άνοιξε στους Σκοπιανούς η Συμφωνία, θα πουν ότι ο χαρακτηρισμός «Μακεδονικό» προϊόν είναι αποκλειστικά δικός τους και οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν πλέον να τον χρησιμοποιούν!
Εκεί φτάσαμε… Κακά τα ψέματα, αυτή είναι η Συμφωνία που χρόνια τώρα διεκδικούσαν τα Σκόπια…

Βαρύτατο το κόστος που χρεώθηκε η Ελλάδα, Αλέξη…


Σχολιάστε εδώ