Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού ο ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία

Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού ο ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία

-Με 650 ευρώ μπορεί να ζήσει μια οικογένεια;

«Όταν σκέφτεσαι να αυξήσεις τον κατώτατο μισθό από τα 586 ευρώ στα 650 ευρώ, πρέπει να ρωτάς τον εαυτό σου: Μπορεί μια οικογένεια να ζήσει με 650 ευρώ;» διερωτήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και πρόσθεσε:

«Επομένως, υποστηρίζω την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το θέμα δεν είναι οι επιχειρήσεις, το θέμα είναι οι οικογένειες. Μπορεί να φάει, μπορεί μια οικογένεια να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο, μπορεί μια οικογένεια να πληρώσει τις δαπάνες για τις μετακινήσεις της, μπορεί μια οικογένεια να αγοράσει φάρμακα με 650 ευρώ;».

Επισήμανε ακόμη ο κ. Γκουρία: «Δεν έχω δει ούτε μία φορά να αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και να μη διαμαρτύρεται ο ιδιωτικός τομέας. Έχω υποστηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού στη Γερμανία, και είναι πολύ υψηλότερος από την Ελλάδα. Και τότε ο ιδιωτικός τομέας έλεγε ότι θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Δεν χάθηκε ούτε μία θέση εργασίας και τελικά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από την αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης. Οι εταιρείες πάντα θα διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις των μισθών».


Σχολιάστε εδώ