Το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» πού το έχουν παρκάρει;

Το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» πού το έχουν παρκάρει;

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στους Πειραιώτες αλλά και τους κατοίκους των γύρω δήμων η συνεχιζόμενη απουσία του ιστορικού αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ» από τη θέση του στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο.

Το πλοίο είχε ρυμουλκηθεί πριν από ενάμιση χρόνο στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας για να γίνουν εργασίες συντήρησης, προκειμένου να λειτουργήσει ως μουσείο του αντιδικτατορικού αγώνα. Και, ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι εργασίες δεν θα ξεπερνούσαν τους έξι μήνες, τώρα κοντεύει στους 20 και το πλοίο παραμένει… άφαντο.

Ο Σύνδεσμος Φυλακισμένων – Εξορισθέντων Αντιστασιακών ζητά από το ΓΕΝ να απαντήσει ξεκάθαρα πότε θα επιστρέψει το πλοίο στη θέση του. Επισημαίνει επίσης με σημασία ότι τα χρήματα για τις επισκευές και τις μετατροπές των χώρων ώστε να είναι λειτουργικοί και εύκολα επισκέψιμοι στο ευρύ κοινό είχαν διασφαλισθεί από δωρεές και χορηγίες ιδιωτών και εταιρειών, οπότε δικαιολογίες για καθυστερήσεις λόγω έλλειψης πόρων δεν… χωράνε!

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, στο πλοίο πλέον δεν γίνεται καμία εργασία, κάτι που σημαίνει πως είτε ό,τι ήταν να γίνει έγινε είτε ότι αυτό που ήταν να γίνει έμεινε στη μέση. Γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα το ΓΕΝ να απαντήσει τι συμβαίνει με το «ΒΕΛΟΣ». Σκέπτονται να το παραδώσουν για να λειτουργήσει ως μουσείο ή θα το έχουν στη Σαλαμίνα μέχρι να ξεχαστεί και να το πουλήσουν για σκραπ;

Φωτό: onalert.gr


Σχολιάστε εδώ