Παύλος Γερουλάνος στο CNN Greece: Θέλουμε τους δημότες στην πρώτη γραμμή

Παύλος Γερουλάνος στο CNN Greece: Θέλουμε τους δημότες στην πρώτη γραμμή

Τη βεβαιότητά του ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στο CNN Greece.

Ο κ. Γερουλάνος υποστηρίζει ότι ο λόγος που αποφάσισε να διεκδικήσει τη δημαρχία της πρωτεύουσας ήταν γιατί η Αθήνα αλλάζει προς το χειρότερο κάνοντας τους νέους ανθρώπους να θέλουν να φύγουν. Παράλληλα, χαρακτηρίζει τον κ. Καμίνη ως ένα «χρήσιμο δήμαρχο για την εποχή του» και υπογραμμίζει πως η θητεία του χαρακτηρίζεται από επιτυχίες και αποτυχίες.

«Είναι σημαντικό να συνεχιστεί το σωστό έργο και για αυτό επέλεξα συγκεκριμένα πρόσωπα από τον κ. Καμίνη να μπουν στο δικό μου ψηφοδέλτιο. Από την άλλη, παρατηρούμε ότι άνθρωποι υπεύθυνοι πεδίων όπου δεν πέτυχε η διοίκηση Καμίνη, βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη».

Παράλληλα, ο κ. Γερουλάνος σημειώνει ότι η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη, δεν αποτελεί συνέχεια του κ. Καμίνη και προσθέτει πως αν ο κόσμος ψηφίσει με κομματικά κριτήρια, η μόνη χαμένη θα είναι η Αθήνα.

Να μπουν κριτήρια για τη βραχυχρόνια μίσθωση

Αναφορικά με το ζήτημα της καθαριότητας στην Αθήνα, ο κ. Γερουλάνος εξηγεί το τρίπτυχο των προτάσεών του δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των δημοτών. «Θέλουμε τους δημότες στην πρώτη γραμμή. Σήμερα ο Δήμος βλέπει τους πολίτες ως εχθρούς, σημειώνει.

Όσον αφορά την μεγάλη ανάπτυξη της βραχυχρόνιας ενοικίασης ο Παύλος Γερουλάνος σημειώνει ότι ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να βάλει συγκεκριμένα κριτήρια, ξεκινώντας από το οικονομικό μέγεθος του κάθε ενοικιαστή και προχωρώντας σε καλύτερη διάχυση του φαινομένου στις γειτονιές της πόλης.

Είμαι έτοιμος για συνθέσης με όλους, πλην Χρυσής Αυγής

Ο Παύλος Γερουλάνος σημειώνει ότι η απλή αναλογική μπορεί να οδηγήσει είτε στη σύνθεση είτε στη συνδιαλλαγή και υπογραμμίζει ότι ο ίδιος αλλά και η δημοτική του παράταξη είναι ανοικτή σε συγκλίσεις με όλες τις δημοτικές κινήσεις, πλην της Χρυσής Αυγής. Όσον αφορά το δεύτερο γύρο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο ένας υποψήφιος.

«Η στήριξη η οποία διεκδικούμε είναι αυτή των Αθηναίων. Αν το πρόγραμμά μας στηριχθεί κι από άλλες δυνάμεις τότε ευχαρίστως να γίνει», απαντά σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ζητήσει στήριξη από ‘άλλους υποψηφίους σε περίπτωση που καταφέρει να βρεθεί στο δεύτερο γύρο.

 

Πηγή: cnn.gr


Σχολιάστε εδώ