Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Ποιος είπε ότι το διάβασμα είναι απαραιτήτως βαρετό; Μπορείτε πολύ ωραία να συνδυάσετε την ψυχαγωγία με την μάθηση μέσα από comics, παραμύθια ή βιβλία ζωγραφικής που έχουν σαν θέμα τους την διατροφή.
Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα 2 Απριλίου σας συστήνουμε 3 παιδικά βιβλία «διατροφικής εκπαίδευσης» που θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να βάλουν γερές βάσεις-γνώσεις, στις υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην ενήλικο ζωή του. 
Διαβάζουμε για την διατροφή!

Τους Διατροφοπαιχνιδιάρηδες: Το μπλοκ ζωγφραφικής θα βοηθήσει τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά… δίνοντας τους οι ίδιοι χρώμα.

Aν είσαι γονιός και έχεις μικρό παιδί, το πιθανότερο είναι πως το παρακάτω ερώτημα θα μιλήσει στην …καρδιά σου! «Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει τα πολύτιμα για την υγεία του φρούτα και λαχανικά»;
Τα περισσότερα παιδιά σχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας αποφεύγουν οτιδήποτε “πράσινο” και το μόνο λαχανικό που καταναλώνουν ….φανατικά είναι η… πατάτα.


Το Διατροφονήσι: Το παραμύθι «Διατροφονήσι» αναπαριστά την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής με τα ίδια τα φαγητά να είναι οι ήρωες του παραμυθιού

Το Διατροφονήσι δημιουργήθηκε με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά μικρής ηλικίας να αποκτήσουν βασικές γνώσεις διατροφής. Να μάθουν τα τρόφιμα και παράλληλα να ταξιδέψουν στο νησί της Μεσογειακής διατροφής. Να καταλάβουν ότι όλα τα τρόφιμα μπορούν να υπάρχουν στη διατροφή μας, αρκεί να υπάρχει ισορροπία και μέτρο.


Ιστορίες Πρωινού: Το Comic «Ιστορίες πρωινού» μεταφέρει στα παιδιά την αξία του πρωινού γεύματος με εικόνες, χρώματα και παραδείγματα!

Στόχος αυτού του κόμικ είναι να προσεγγίσει το παιδί με έναν παιγνιώδη τρόπο και με όχημα την εικονογράφηση, να το «πείσει να βάλει το πρωινό στην καθημερινότητά του.
Σε μια προσπάθεια να σε βοηθήσει να πείσεις παιδιά ότι ο χρόνος που επενδύουμε στο πρωινό είναι πολύ πιο σημαντικός κι ότι ένα ισορροπημένο πρωινό μπορεί να εξασφαλίσει καλή υγεία, σωστή ανάπτυξη, καλές σχολικές επιδόσεις και καλύτερη διάθεση δημιουργήθηκε το κόμικ «Ιστορίες Πρωινού»!
>Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το κομικ ΕΔΩ


Aνακαλύψτε δημιουργικά τη διατροφή με τα παιδιά σας!
Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολη υπόθεση και ούτε κανείς μας γεννιέται έτοιμος γονιός. 




Σχολιάστε εδώ