Τον ξεχάσαμε τον Κατσίφα

Τον ξεχάσαμε τον Κατσίφα

Διαβάζουμε σε βορειοηπειρωτικές ιστοσελίδες μια είδηση που προκαλεί όχι μόνο ανησυχία αλλά και οργή. Αναπαράγοντας είδηση από τα αλβανικά ΜΜΕ, μαθαίνουμε ότι ακόμη δεν έχει αρχίσει η διερεύνηση της δολοφονίας του μέλους της ελληνικής εθνικής μειονότητας Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Προς το παρόν, η Εισαγγελία του Αργυρόκαστρου ερευνά το ζήτημα των διαμαρτυριών στις Βουλιαράτες, μετά τη δολοφονία του Κατσίφα, και πάλι για υποκίνηση πράξεων μίσους, ενώ η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων δεν έχει δώσει ακόμη οδηγίες για έρευνα στον φάκελο της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών», αναφέρει το δημοσίευμα, αποκαλύπτοντας ότι ενώ έχει αρχίσει έρευνα για τα συνθήματα που ακούσθηκαν από όσους συμμετείχαν στην κηδεία του ομογενή, η έρευνα για τις συνθήκες δολοφονίας του δεν έχει προχωρήσει.

Πέραν της προσβολής στη μνήμη του νεκρού, υπάρχει και τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά τις διακρατικές σχέσεις. Η Ελλάδα είχε απαιτήσει, και ορθά, καθώς ο Κατσίφας ήταν και έλληνας πολίτης, την άμεση διερεύνηση των συνθήκων θανάτου του και είχε ζητήσει να εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν πόρισμα.

Προφανώς, η Αθήνα νομίζει ότι αφήνοντας τους Αλβανούς να κωλυσιεργούν η υπόθεση θα ξεχασθεί και έτσι δεν θα χρειασθεί ούτε να δράσει ούτε να… αντιδράσει.

Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής ένας βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ζητήσει εξηγήσεις από τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για το τι προτίθεται να πράξει η Ελληνική Πολιτεία ώστε να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας ενός πολίτη της.

Και δεν έχει καμιά σημασία τι θα λέει το πόρισμα, καθώς αυτή είναι άλλη συζήτηση…

Με την ανοχή στο παιχνίδι αυτό των Αλβανών απλώς εκτίθεται η Ελλάδα και πλήττεται η αξιοπιστία και το κύρος της στα Βαλκάνια…

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ