Πειραιώς: ”Η Τουρκία είναι ένας διαχρονικός, ιστορικός εχθρός της πατρίδας μας” (βίντεο)

Πειραιώς: ”Η Τουρκία είναι ένας διαχρονικός, ιστορικός εχθρός της πατρίδας μας” (βίντεο)

“Η Τουρκία είναι ένας διαχρονικός, ιστορικός εχθρός της πατρίδας μας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στην εκπομπή “Σήμερα” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για τις τουρκικές προκλήσεις, την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα και τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά.

“Δυστυχώς κανείς μπορεί να επιλέγει τους φίλους, δεν μπορεί να επιλέγει τους γείτονες. Η Τουρκία είναι ένας διαχρονικός, ιστορικός εχθρός της πατρίδας μας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

“Ο σκοπός του νεοθωμανού Ερντογάν είναι να αμφισβητήσει την συνθήκη της Λωζάνης. Είναι ένας αναθεωρητισμός από μέρους της Τουρκίας που δεν συνάδει με το Διεθνές δίκαιο” συμπλήρωσε ο κ. Σεραφείμ.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αναμόρφωση του ποινικού κώδικα τονίζοντας ότι: ”Η Κυβέρνηση επιτίθεται σε ένα έννομο αγαθό τεραστίας σημασίας, την θρησκευτική ειρήνη.”

Όσον αναφορά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την Αγιά Σοφιά ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι: ”Αυτό θα έχει ένα τεράστιο αντίκτυπο στην διεθνή κοινότητα. Η Αγία Σοφία δεν είναι ένα θέμα διμερές, μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας, είναι ένα παγκόσμιο θέμα”.

Πηγή: romfea.gr


Σχολιάστε εδώ