Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Προβάδισμα δέκα μονάδων υπέρ της Ν.Δ.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Προβάδισμα δέκα μονάδων υπέρ της Ν.Δ.

Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, η ανάπτυξη, οι φόροι και η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες.

Τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης και πεντακομματική Βουλή δείχνει μεγάλο προβάδισμαη δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, το προβάδισμα της ΝΔ διαμορφώνεται στις 10 ποσοστιαίες μονάδες καθώς το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη λαμβάνει 32,5% έναντι του 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, η ανάπτυξη, οι φόροι και η συμφωνία των Πρεσπών είναι τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,5% (30% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 21,5% (20,5%) που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7% αντίστοιχα (7,5% και 6,5%) και το ΚΚΕ με 5,5% (αμετάβλητο).

Η Ελληνική Λύση λαμβάνει 2,1% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων 1,8% (2%), το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα από 1,3% (1%,1%1%), η Πλεύση Ελευθερίας 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 2,1% (3%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 16,5% (17%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25%. «Κανένας από τους δύο», απαντά το 33%.


Σχολιάστε εδώ