Δεν τραβάνε οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους

Δεν τραβάνε οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους

Δυσοίωνες προδιαγράφονται οι προοπτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις εκλογές του Μαΐου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Τα μηνύματα που φθάνουν από ολόκληρη την επικράτεια κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά και αισιόδοξα είναι, ιδιαίτερα αυτά που προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου το κυβερνών κόμμα έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σοβαρότερα δείχνουν να είναι τα προβλήματα στους τρεις μεγάλους δήμους, όπου οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν… σκληρή μάχη για να περάσουν στον β’ γύρο, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρουν.

Την ίδια στιγμή, οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζουν σημαντική δυναμική και καταγράφουν υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα ο Κ. Μπακογιάννης δείχνει να παίζει μόνος του και το ζητούμενο είναι πόσο υψηλό θα είναι το ποσοστό του στον α’ γύρο. Τη δεύτερη θέση διεκδικούν επί ίσοις όροις ο Π. Γερουλάνος, που στηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής, και ο Ηλ. Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής. Πιο χαμηλά είναι ο κυβερνητικός υποψήφιος Ν. Ηλιόπουλος, η υποψηφιότητα του οποίου δεν παρουσιάζει καμία δυναμική και δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Προειδοποιούν ότι, αν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες στήριξής του από κυβέρνηση και κόμμα, το ενδεχόμενο να μην περάσει στον β’ γύρο είναι ανοιχτό.

Τα ίδια και χειρότερα είναι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη, καθώς η υποψηφιότητα της Κατ. Νοτοπούλου δεν φαίνεται να συγκινεί πολύ κόσμο. Στις έως τώρα δημοσκοπήσεις κινείται μεταξύ τέταρτης και πέμπτης θέσης, πολύ μακριά από τους… δύο υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας. Τον επίσημο υποψήφιο Ν. Ταχιάο και τον «αντάρτη» Γ. Ορφανό. Αμέσως μετά βρίσκεται ο Σπ. Βούγιας, που στηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής, και πιο κάτω ο Π. Ψωμιάδης.

Στον Πειραιά η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γ. Μώραλη δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλη αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις μεγαλοστομίες του υποψηφίου του Ν. Μπελαβίλα ότι θα ανατρέψει τα πράγματα και θα εκλεγεί δήμαρχος. Ελπίδες δεν έχει και η Νέα Δημοκρατία με τον Ν. Βλαχάκο.


Σχολιάστε εδώ