Εν αναμονή Eurogroup… χωρίς απόφαση το Euroworking Group

Εν αναμονή Eurogroup… χωρίς απόφαση το Euroworking Group

Xωρίς απόφαση έληξε το σημερινό Euroworking Group για την εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ. Δεν συμφώνησαν θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας, σύμφωνα με την “Καθημερινή”.

Λίγο πριν από το Eurogroup της 5ης Απριλίου, τα… βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Δευτέρας 25 Μαρτίου του EuroWorking Group όπου θα συζητηθεί το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Είχαν προηγηθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες διαπραγματεύσεις ώστε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης να παρουσιάσει την Δευτέρα 25-03-2019, όπως δημοσίευσε το “ΠΑΡΟΝ” την Κυροιακή, τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και η οποία όπως έχει διαμηνυθεί, θα ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, εκτός απροόπτου την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα κατατεθεί τον Απρίλιο, και στο οποίο θα περιλαμβάνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς τα Ταμεία. Εντός του Απριλίου έρχεται και η αναστολή της διάταξης για το ηλικιακό όριο στις συντάξεις χηρείας.


Σχολιάστε εδώ