Brexit: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν δεύτερο δημοψήφισμα

Brexit: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν δεύτερο δημοψήφισμα

Δώστε μας την ευκαιρία να αποφασίσουμε για το Brexit». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, όμως η Τερέζα Μέι έχει επανειλημμένα απορρίψει μια τέτοια ιδέα. Οι οργανωτές εκτιμούν πως την διαδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι.

«Λάβαμε μια βιαστική απόφαση, γιατί και οι δύο πλευρές δεν μας έδωσαν τις απαραίτητες πληροφορίες. Δεν μας είπαν τι θα φέρει το Brexit, γιατί μάλλον δεν είχαν ιδέα τι ακριβώς σημαίνει αυτή η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει και είμαστε σε θέση να λάβουμε μια οριστική απόφαση»_ υποστηρίζει η φοιτήρια Χάτι Γουίλμοθ.

«Η κατάσταση σε όλη την χώρα είναι χαοτική και γι αυτό ευθύνεται η κυβέρνηση μας. Αποδείχθηκε απολύτως ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση. Το δημοψήφισμα του 2016 δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί. Ήταν ένα γελοίο ερώτημα. Από τότε. ο βρετανικός λαός ταλαιπωρείται δίχως λόγο. Αυτή η πορεία δεν οδηγεί πουθενά» υποστηρίζει ο συνταξιούχος Χάουαρντ Μπέρτζες.

«Θέλω να σταματήσω το Brexit γιατί πιστεύω ότι ενωμένοι είμαστε πιο ισχυροί. Δεν χρειαζόμαστε τεχνητά εμπόδια ανάμεσα σε κράτη και ανθρώπους. Έχουμε πέσει θύματα μια μικρής ομάδας, μιας ελίτ που παγίδευσε την χώρα και τους πολίτες. Πρέπει λοιπόν να αντισταθούμε, να ρίξουμε τα σύνορα και να παλέψουμε όλοι μαζί» δήλωσε φοιτητής ο Μπεν Ντάνκαν – Ντουκάλ.

Η Μέι υπαινίχθηκε πως μπορεί να μη φέρει και πάλι στο κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα τη δις καταψηφισθείσα συμφωνία της για το διαζύγιο με την Ε.Ε. Οι εφημερίδες The Times και The Daily Telegraph αναφέρουν πως αυξάνεται η πίεση στην Μέι για να παραιτηθεί.

«Θα αισθανόμουν διαφορετικά, αν ήταν μια καλά οργανωμένη διαδικασία και η κυβέρνηση έπαιρνε λογικές αποφάσεις. Όμως είναι πλήρες χάος» δήλωσε ο Γκάρεθ Ρέι.«Η χώρα θα είναι διχασμένη ό,τι κι αν συμβεί και είναι χειρότερα όταν είσαι διχασμένος πάνω σ’ ένα ψέμα»πρόσθεσε ο 59χρονος που ταξίδεψε από το Μπρίστολ για να συμμετάσχει στη διαδήλωση.

Πηγή:  euronews.com


Σχολιάστε εδώ