Ευ. Αποστολάκης: Η Τουρκία πρέπει να σοβαρευτεί

Ευ. Αποστολάκης: Η Τουρκία πρέπει να σοβαρευτεί

Αυστηρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ομόλογού του, Χουλουσί Ακάρ, που είπε: «μας ανήκει το Αιγαίο, η ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος».

Ο κ. Αποστολάκης όπως ανέφερε ξαφνιάστηκε από τη δήλωση του Ακάρ και κάλεσε την Τουρκία να σοβαρευτεί και να μην προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως «η αρχή της Ελλάδας είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, και στις συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφώσει μέχρι σήμερα την συμβίωση των δύο λαών βασισμένα στον αμοιβαίο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων του κάθε κράτους. Δεν μπορώ να δώσω σοβαρότητα και βάση σε τέτοιου είδους δηλώσεις που δεν βασίζονται σε καμία λογική. Πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούν και να μην πετάνε ρουκέτες για δημιουργία εντυπώσεων», κατέληξε.

Να σημειώσουμε πως το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε διάψευση το βράδυ της Παρασκευής σχετικά  με την ερμηνεία που αποδόθηκε στη δήλωσή του Χουλουσί Ακάρ περί Γαλάζιας Πατρίδας.


Σχολιάστε εδώ