Ξέχασαν τους Βορειοηπειρώτες…

Ξέχασαν τους Βορειοηπειρώτες…

Παρακολουθούμε τα κόμματα να παρουσιάζουν τα ευρωψηφοδέλτιά τους και πραγματικά είναι να απορείς. Δικαιολογημένο και ορθότατο να συμπεριλαμβάνονται μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες, μετανάστες και πρόσφυγες, εκπρόσωποι των ελληνικών κοινοτήτων της… Νότιας Ιταλίας και άλλοι πολίτες, που η παρουσία τους στα ψηφοδέλτια έχει ουσιαστική ή συμβολική σημασία.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα κόμμα να συμπεριλαμβάνει στο ψηφοδέλτιό του για την Ευρωβουλή έναν εκπρόσωπο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Βορειοηπειρώτης πουθενά… Το ενοχικό σύνδρομο έναντι των Τιράνων και ο φόβος ότι η όποια αναφορά σε Βόρειο Ήπειρο και στα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας θα θεωρηθεί… ακροδεξιά κίνηση… Μετά μας φταίει ο Ράμα και ο Μπερίσα…

Αξιόλογη παρουσία στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η δικηγόρος κ. Ουφούκ Μουσταφά. Απλώς, θα μπορούσε η επιλογή να μη… φωνάζει για οικογενειοκρατία, καθώς δεν είναι άλλη από την κόρη του βουλευτή και παλιού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Πάντως θα έχουν πολύ ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις στη Θράκη. Με την επιλογή της κ. Μουσταφά ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε ένα πρόσωπο που έχει βαρύτητα στη μειονότητα και στην Αριστερά. Οπότε, εάν τελικά το μειονοτικό κόμμα επιλέξει να κατέβει στις ευρωεκλογές, θα δούμε ποιος θα κερδίσει αυτήν την αναμέτρηση, που θα αποτελεί και πρόκριμα για το πού θα κατευθυνθεί η μειονοτική ψήφος και στις εθνικές εκλογές.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ