Ανατροπή: Νέα ημερομηνία για Brexit η 7η Μαΐου, αν το Λονδίνο ψηφίσει τη Συμφωνία έως 11/4

Ανατροπή: Νέα ημερομηνία για Brexit η 7η Μαΐου, αν το Λονδίνο ψηφίσει τη Συμφωνία έως 11/4

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το real.gr η νέα ημερομηνία στο κείμενο είναι η 7η Μαϊου, αλλά έχει απορριφθεί η προϋπόθεση της έγκρισης της Συμφωνίας Αποχώρησης ως την 29η Μαρτίου και το νέο περιθώριο που έχει στη διάθεσή της η Μέι είναι η 11η Απριλίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές του Συμβουλίου οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο να παρατείνει το Brexit κατά εννέα μήνες εάν το βρετανικό κοινοβούλιο καταψηφίσει τη Σ.Α. την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή του Συμβουλίου μετέφερε στον Τύπο στις Βρυξέλλες, ότι οι ηγέτες της ΕΕ πιθανότατα θα επιστρέψουν στις Βρυξέλλες κατά το δεύτερο μισό της επόμενης εβδομάδας και να θέσουν στη Μέι τις επιλογές που απομένουν “είτε μια μακρά παράταση”, είτε έξοδο χωρίς συμφωνία. Ακόμα και μια τέτοια πρόταση ωστόσο θα πρέπει να επιστρέψει στο βρετανικό κοινοβούλιο προς έγκριση.

Η συζήτηση  θα συνεχιστεί στο δείπνο εργασίας

Λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ σύντομη διακοπή στις εργασίες της Συνόδου ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Πρέμπεν Άμμαν. Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι η συζήτηση για το Brexit θα συνεχιστεί και κατά το δείπνο εργασίας.


Σχολιάστε εδώ