Ημερίδα ψηφιακής πολιτικής του Δήμου Αιγάλεω με τίτλο «Αιγάλεω-Smart City 2020-2030»

Ημερίδα ψηφιακής πολιτικής του Δήμου Αιγάλεω με τίτλο «Αιγάλεω-Smart City 2020-2030»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα ψηφιακής πολιτικής του Δήμου Αιγάλεω με τίτλο «Αιγάλεω-Smart City 2020-2030» τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στο Δημαρχείο Αιγάλεω, όπου παρουσιάστηκαν η ψηφιακή στρατηγική του Δήμου για την επόμενη δεκαετία, τα ευρωπαϊκά προγράμματα για τεχνολογίες υψηλών ταχυτήτων 5G στα οποία συμμετέχει ο Δήμος και η ηλεκτρονική εφαρμογή novoville που προσφέρει στους πολίτες άμεση επικοινωνία με τον Δήμο, υποβολή αιτημάτων με απλό και γρήγορο τρόπο και δυνατότητα έκφρασης των απόψεών τους για σημαντικά θέματα.
Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ Λευτέρης Κρέτσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την Ψηφιακή Πολιτική κ Παναγιώτης Αθανασιάδης και ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ Δημήτρης Μπίρμπας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού, τόσο για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα όσο και για τον Δήμο Αιγάλεω, συγκεκριμένα, αλλά και στα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν ο Δρ Αθανάσιος Κούρτης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και ο Δρ Ιωάννης Χοχλιούρος, Ηλεκτρολόγος μηχανικός τηλεπικοινωνιών, OTE, συντονιστής έργου 5G-ESSENCΕ, που εξήγησαν τις καινοτόμες δυνατότητες που παρέχει τεχνολογία 5G, ενώ ο Δρ Δημήτρης Τζεμπελίκος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Προϊστάμενος του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, αναφέρθηκε στις υποδομές που έχουν ήδη ξεκινήσει να δημιουργούνται στο Αιγάλεω και τον αναλυτικό σχεδιασμό για το μέλλον.

Η πρώτη ενότητα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση μερικών στατιστικών στοιχείων από τον πρώτο ενάμισι χρόνο στον οποίον λειτουργεί η εφαρμογή Novoville από τον κ Ηρακλή Μπουραντά, Συνιδρυτή και COO της εταιρίας.

Στην δεύτερη ενότητα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ Στάθης Γιαννακίδης ανέλυσε τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για νεοφυείς επιχειρήσεις και ο κ Γιάννης Τσιάμης, Δ.Σ. Δήμου Ορχομενού, Μέλος του Δ.Σ. & Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό στους ΟΤΑ, το Govhub και το κέντρο καινοτομίας της ΚΕΔΕ. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις νεοφυών επιχειρήσεων και start ups. Η Δρ Ζωή Κούρνια, Ερευνήτρια Γ’ στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, εξήγησε πως από μια ιδέα δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο εμπορικό προϊόν και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν δύο ομάδες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό καινοτομίας της ΚΕΔΕ, City Challenge Crowdhackathon. Η Illumimatrix, που αφορά μια εφαρμογή αποφυγής της ρευματοκλοπής και η ομάδα M-cubed που ανέπτυξε ένα σύνολο υπηρεσιών για έξυπνα κολάρα αδέσποτων σκύλων, οι οποίες θα μπορούσαν να λύσουν κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω εκπρόσωποι της ΕΕΤΑΑ, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, της ΕΕΒΕ Αιγάλεω, συλλόγων και φορέων της πόλης, επιχειρήσεων start ups, εργαζόμενοι του Δήμου και πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση κάλυψε η ΕΡΤ.

Ομάδα M-cubed

Δρ Αθανάσιος Κούρτης

Δημήτρης Μπίρμπας, Παναγιώτης Κρέτσος, Λευτέρης Αθανασιάδης

Ηρακλής Μπουραντάς

Δρ Δημήτρης Τζεμπελίκος

Δρ Ιωάννης Χοχλιούρος

Στάθης Γιαννακίδης

Δρ Ζωή Κούρνια


Σχολιάστε εδώ