Ζήτω οι Πρέσπες

Ζήτω οι Πρέσπες

-Απαγορεύεται να τραγουδάς το «Μακεδονία ξακουστή»

Ισχυρές αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), υπό την πίεση ενδεχομένως της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, να τιμωρήσει παραδειγματικά τον στρατιώτη ο οποίος κατά την πτώση του με αλεξίπτωτο τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή». Υπό το βάρος των αντιδράσεων, το ΓΕΣ διέψευσε τις φήμες για αποβολή του από τη Σχολή Εκπαίδευσης, όπου φοιτά αυτήν την περίοδο, αλλά δεν απέκλεισε εντελώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη απλή διοικητική εξέταση από τη διοίκηση της σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο της παραβίασης των κανόνων ασφαλείας.

Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι αν τιμωρηθεί δεν θα είναι γιατί τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή», αλλά για παραβίαση των κανόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών το υπουργείο Άμυνας διεμήνυσε ότι στο εξής θα τιμωρείται κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων που τραγουδά δημόσια το συγκεκριμένο τραγούδι. Η ποινή του στρατιώτη θα ανακοινωθεί πιθανότατα αύριο ή μεθαύριο.

Φωτο: ΓΕΣ


Σχολιάστε εδώ