Μ. Κουρής: Πειραματόζωα οι μαθητές μας

Μ. Κουρής: Πειραματόζωα οι μαθητές μας

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Ο κ. Γαβρόγλου, που άρχισε το γκρέμισμα από την Εκκλησία, πήρε τον κασμά και προχωρεί στην Παιδεία

-Με… δόλωμα το ότι θα μπαίνουν στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις…

Τον ρόλο του… μαστροχαλαστή έχει ζηλέψει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Του αρέσει να γκρεμίζει – ενδεχομένως, παιδικό απωθημένο. Κι ας πάει και το… παλιάμπελο.

Έχει, μάλιστα, ήδη δώσει δείγμα των ικανοτήτων του, ξεκινώντας από την Εκκλησία, όπου κατάφερε να βγάλει στο κλαρί όλους τους παπάδες και μια πολύ πικρή γεύση των αντιδράσεων θα πάρει την Τρίτη, που συνεδριάζει η Ιεραρχία για την αφεντιά του.

Φαίνεται, όμως, ότι δεν του έφθασε η αναστάτωση που προκάλεσε στην Εκκλησία και θέλησε να συνεχίσει το γκρέμισμα και αλλού. Αυτήν τη φορά στο μέτωπο της Παιδείας. Διαλύοντας ό,τι έχει απομείνει όρθιο. Ζήλεψε να καταγράψει άλλη μια μεγάλη νίκη.

Και να γίνει ο μεγάλος αναμορφωτής. Και μάλιστα αυτοεπαινείται από τώρα: «Ο τρόπος εισαγωγής, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής χωρίς Πανελλαδικές». Και αυτό, λέει, «δίνει νέες δυνατότητες στην κοινωνία». Ποιες είναι αυτές; Τη ρώτησε την κοινωνία, η οποία θα πληρώσει το μάρμαρο, τον λογαριασμό από τα παιδιαροκαμώματά του;

Που φτάνουν μέχρι το σημείο να αλλάζει κάθε χρονιά ο αριθμός των εισακτέων «ανάλογα με τις προτιμήσεις κάθε φουρνιάς μαθητών»! Και αυτά τα λέει ο… στρατηλάτης υπουργός Παιδείας. Τέτοιας σοβαρότητας είναι οι… αναγεννητικοί πειραματισμοί του κ. Γαβρόγλου, μέχρι του σημείου που το προεδρείο της ΟΛΜΕ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τις… καινοτομίες του υπουργού Παιδείας, που φθάνουν μέχρι την κατάργηση της Γ’ Λυκείου, γιατί –όπως λέει– «εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά δεν υπάρχει». Δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε για πλάκα η τάξη αυτή, για να περνάνε οι μαθητές και οι καθηγητές την ώρα τους, κουβεντιάζοντας περί ανέμων και υδάτων; Και σιωπούσατε, κύριε Γαβρόγλου;

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές χρησιμοποιούνται σαν πειραματόζωα. Στου κασίδη το κεφάλι πειραματίζονται οι κάθε λογής Γαβρόγλου, με τις… ιδεοληπτικές αντιλήψεις τους και τις καινοφανείς προτάσεις τους, χωρίς κανένα κόστος για τους ίδιους. Και τον λογαριασμό των πειραμάτων τους τον πληρώνουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους.

Με ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνα στην Παιδεία, χωρίς το παραμικρό κόστος για αυτούς.

Οι αλλαγές στον χώρο της Παιδείας δεν γίνονται όποτε καπνίσει του κάθε υπουργού.

Η Παιδεία δεν είναι παιχνιδάκι για να περνάει την ώρα του ο κ. υπουργός… Όπως κάνει σήμερα ο κ. Γαβρόγλου…


Σχολιάστε εδώ