Π. Νεάρχου: Επικίνδυνες απόψεις για την εθνική συνοχή και το εθνικό μέλλον της Ελλάδος

Π. Νεάρχου: Επικίνδυνες απόψεις για την εθνική συνοχή και το εθνικό μέλλον της Ελλάδος


Γράφει ο
ΠΕΡΙΚΛΗΣ  ΝΕΑΡΧΟΥ
Πρέσβυς ε.τ.


Η συζήτηση, προσφάτως, στη Βουλή για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας έδωσε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να αποκαλύψει ωμά τη συγκαλυπτόμενη μέχρι τώρα πολιτική των ανοικτών συνόρων στην παράνομη μετανάστευση. Το επιμύθιο μέχρι τώρα ήταν οι αναξιοπαθούντες πρόσφυγες, που καταφεύγουν στην Ελλάδα για να προστατεύσουν τη ζωή τους και οι οποίοι «διασώζονται», περιθάλπονται και προωθούνται στη συνέχεια για μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα για λόγους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης και με οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Για όσους παρακολουθούν από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει και ποια είναι η πραγματικότητα, το επιμύθιο αυτό είναι απλώς φύλλο συκής μιας πολιτικής, που δεν λέει το όνομά της και θέλει να αποκρύπτει τους στόχους της για να μην προκαλέσει αντιδράσεις, προώρως αποκαλυπτόμενη, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη ματαίωσή της.

Η αλήθεια είναι ότι:
• Η Ελλάδα υπερακοντίζει και «πρωτοπορεί» στην πολιτική των ανοικτών συνόρων, ενώ όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν πάρει αυστηρά μέτρα ελέγχου των συνόρων τους. Την ίδια στιγμή που από τη γεωγραφία της είναι πύλη εισόδου για τους παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη και στόχος μιας ασύμμετρης Τουρκικής πολιτικής, που θέλει να προωθήσει τη Μουσουλμανική μετανάστευση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

• Το 90% των παρανόμων μεταναστών δεν είναι πρόσφυγες, με τον ορισμό που καθορίζει η Διεθνής Σύμβαση του 1958 για τους Πρόσφυγες. Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό, πρόσφυγας είναι αυτός που φεύγει από τη χώρα του και καταφεύγει σε μια γειτονική ασφαλή χώρα για να προστατεύσει τη ζωή του και την οικογένειά του, με στόχο την επιστροφή στη χώρα του μόλις αποκατασταθούν συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας. Με την έννοια αυτή, γιατί οι Πακιστανοί, οι Μπαγκλαντεσιανοί, ακόμη και οι Αφγανοί αλλά και οι Μαροκινοί, οι Αλγερινοί, οι Αφρικανοί αδιακρίτως και οι άλλοι παράνομοι μετανάστες απ’ όλο τον κόσμο (ανέρχονται σε 100 περίπου εθνότητες) είναι δήθεν «πρόσφυγες» και γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι δικαιούχοι ασύλου;

• Με βάση την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για το άσυλο, οι παράνομοι μετανάστες, για τους οποίους δεν θεμελιώνεται δικαίωμα ασύλου, επαναπροωθούνται στις χώρες τους (απελαύνονται). Η Ελλάδα, με την παρούσα κυβέρνηση, δεν απελαύνει κανέναν. Είναι γι’ αυτή θέμα δήθεν αρχής: Η παράνομη αυτή πρακτική, σε συνδυασμό με την πολιτική των ανοικτών συνόρων, καθιστά την Ελλάδα κυριολεκτικά ξέφραγο αμπέλι. Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι παράνομοι μετανάστες από τις άκρες όλου του κόσμου και από τα πιο απίθανα μέρη προστρέχουν στην Τουρκία για να μπουν στην Ελλάδα είτε από τα νησιά του Αιγαίου είτε από τον Έβρο.

Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, το Λιμενικό Σώμα, αντί να προφυλάσσει τα σύνορα της χώρας και να αποτρέπει την είσοδο παρανόμων μεταναστών, έχει μετατραπεί σε Υπηρεσία Μεταφοράς των Λαθρομεταναστών και Εισαγωγής τους στη χώρα. Τον ίδιο ρόλο παίζει και η περιβόητη Ευρωπαϊκή Υπηρεσία FRONTEX. Σπεύδει και αυτή να παραλάβει οποιαδήποτε πλεούμενο εμφανισθεί στον ορίζοντα, με παράνομους μετανάστες, συνοδευόμενο συχνά από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Το μόνο που κάνει είναι να καταγράψει τα στοιχεία και το DNA των παρανόμων μεταναστών για να διευκολύνει την επαναπροώθησή τους στην Ελλάδα, με βάση τον κανονισμό του Δουλβίνου, στην περίπτωση που κατορθώσουν να μεταβούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Όλοι γνωρίζουμε τη Συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης, με αντάλλαγμα αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ και υποσχέσεις για διπλωματικά επίσης ανταλλάγματα στον τομέα της Τελωνειακής Ενώσεως της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην άρση των θεωρήσεων (βίζας) για την είσοδο των Τούρκων υπηκόων στην Ευρώπη. Η Συμφωνία αυτή προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να δέχεται πίσω στο έδαφός της τους παράνομους μετανάστες, στους οποίους δεν παραχωρείται άσυλο.

Η πρόνοια αυτή της Συμφωνίας είναι ανενεργός με ευθύνη της Ελλάδος. Δεν ζητά δηλαδή η Ελλάδα την επανεισδοχή των παρανόμων μεταναστών, που δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες, με το επιχείρημα διαφόρων ΜΚΟ ότι η Τουρκία δεν είναι δήθεν ασφαλής χώρα.

Με απλά λόγια, η Ελλάδα έχει δεχθεί, στην πράξη, το αμάλγαμα μεταξύ προσφύγων και παρανόμων μεταναστών και έχει αφήσει το θέμα των Επιτροπών που αποφασίζουν για το άσυλο σε διάφορες ΜΚΟ, που προωθούν ενσυνειδήτως την παράνομη μετανάστευση.

• Υπό τις συνθήκες αυτές, η Άγκυρα απέκτησε ένα διπλό διπλωματικό όπλο έναντι της Ελλάδος. Μπορεί, πρώτον, να πιέζει την Ελλάδα με περαιτέρω αύξηση των λεγομένων μεταναστευτικών ροών, εκμεταλλευόμενη την πολιτική των ανοικτών συνόρων. Μπορεί, δεύτερον, να διεξάγει, χωρίς κανένα πρόβλημα, έναν συστηματικό ασύμμετρο πόλεμο κατά της Ελλάδος, με πρώτο στόχο τη δημογραφική γκριζοποίηση του εποφθαλμιούμενου Ανατολικού Αιγαίου και δεύτερο τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης Μουσουλμανικής μειονότητας, την οποία θα ποδηγετεί, και γενικότερα την καταστροφή της εθνικής συνοχής της χώρας.

Είναι τραγικό, με την αφελή, ιδεολογιστική και άκριτη πολιτική της, να έρχεται η κυβέρνηση αρωγός των επεκτατικών σχεδιασμών της Άγκυρας σε βάρος της Ελλάδος.

• Γιατί όμως ακολουθεί η κυβέρνηση αυτήν την πολιτική; Δεν αντιλαμβάνεται τι διακυβεύεται; Η διαπίστωση είναι θλιβερή και την επιβεβαίωσε με όσα είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Η Αριστερά, που κατέλαβε εξ υφαρπαγής την εξουσία, ενώ αντιπροσωπεύει μια μικρή μειοψηφία, άγεται πλήρως από την παγκοσμιοποίηση και τα ιδεολογήματα του γνωστού κερδοσκόπου και χρηματιστικού ολιγάρχη Σόρος.

Είναι γνωστό ότι ο κύριος αυτός διαθέτει, κατά δική του ομολογία, πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της παράνομης μεταναστεύσεως, κατά πρώτο λόγο στην Ευρώπη. Συνδέει την πολιτική αυτή με τη μετάλλαξη της Ευρώπης και την αποδόμηση των εθνών της. Τα Βαλκάνια και ειδικότερα η Ελλάδα αποτελούν προνομιακό στόχο για τον Τζορτζ Σόρος, που εντάσσει τη δράση του και στη γεωπολιτική των Βαλκανίων, όπου ανταγωνίζονται ΗΠΑ και Ρωσία. Η μετάλλαξη της Ελλάδος συμπορεύεται με την επιδιωκόμενη αλλαγή της γεωπολιτικής των Βαλκανίων.

Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε μια απροκάλυπτη απειλή εθνικού αφανισμού. Για πρώτη φορά στη Νεοελληνική ιστορία επιχειρείται, από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας, μαζικός εποικισμός με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Δεν είναι αυτό επίλυση του δημογραφικού προβλήματος. Είναι αντεθνικό έργο, που εμπνέεται ιδεολογικά από ξένους σχεδιασμούς και δεν έχει καμιά σχέση ούτε με ανθρωπισμό ούτε με οικουμενικές δήθεν αξίες, που εκπορεύονται από την ψυχή των ανθρώπων, που είναι η πατρίδα τους.


Σχολιάστε εδώ