Σκληρό ροκ στο twitter με αιχμηρό σχόλιο Τσίπρα στον αρχηγό της ΝΔ: “Συστήνω στον κ. Μητσοτάκη να εμπλουτίσει τις γνώσεις του” – Απάντηση της ΝΔ

Σκληρό ροκ στο twitter με αιχμηρό σχόλιο Τσίπρα στον αρχηγό της ΝΔ: “Συστήνω στον κ. Μητσοτάκη να εμπλουτίσει τις γνώσεις του” – Απάντηση της ΝΔ

Το σκληρό προεκλογικό ροκ ξεκίνησε στο Twitter με τιν Αλέξη Τσίπρα να “επιτίθεται” με ενα αιχμηρό σχόλιο Τσίπρα στον αρχηγό της ΝΔ: “Συστήνω στον κ. Μητσοτάκη να εμπλουτίσει τις γνώσεις” και να απαντά η ΝΔ: ” Οκ. Τσίπρας ανακάλυψε τώρα τη λεγόμενη “αποανάπτυξη” ή σε πιο κατανοητά ελληνικά, υπανάπτυξη”.

Ακοκουθεί το σχόλιο του πρωθυπουργού και απάντηση της ΝΔ.

«Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας» ενώ συνεχίζει σε επόμενη ανάρτηση: «αν και ο τρόπος ζωής του ίσως δε θα τον βοηθήσει να το κατανοήσει, δε θα του κάνει κακό να εμπλουτίσει λίγο τις γνώσεις του».

 


Δεν άργησε να απαντήσει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σηκώνοντας το γάντι:

«Από την τελευταία ομιλία και τα tweets του κ. Τσίπρα πληροφορηθήκαμε το νέο οικονομικό πείραμα που οραματίζεται για την Ελλάδα μετά την οικτρή αποτυχία του προηγούμενου ιδανικού μοντέλου του, από τον αγαπημένο του Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Ο κ. Τσίπρας έχοντας αποτύχει παταγωδώς να οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική ανάκαμψη, ανακάλυψε τώρα τη λεγόμενη “αποανάπτυξη” ή σε πιο κατανοητά ελληνικά, υπανάπτυξη.

Ο κωδικός της νέας θεωρίας Tσίπρα που θυμίζει τον “λιτό βίο” του Γιάνη Βαρουφάκη, έχει τον τίτλο “ολιγαρκής αφθονία”. Την υποστηρίζει ο περιθωριακός οικονομοφιλόσοφος Σερζ Λατούς και έχει ως πρότυπο τη Βολιβία και τον “λιτό βίο” του πρωθυπουργού της Έβο Μοράλες.

Για να καταλάβουν οι πολίτες το νέο ιδανικό μοντέλο του κ. Τσίπρα για την Ελλάδα, εσωκλείουμε τη φωτογραφία της νέας κατοικίας του Έβο Μοράλες, αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο αριστερός ομόλογος του πρωθυπουργού έφτιαξε έναν ουρανοξύστη για τον εαυτό του, στο πλαίσιο προφανώς της προσπάθειας του να μειώσει την ακραία φτώχεια των Βολιβιανών. Κάτι ξέρουν οι κύριοι Τσίπρας και Μοράλες. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Υ.Γ. Το μόνο που λείπει για να συμπληρώσει την τόσο ωραία αυτή θεωρία, είναι μια φωτογραφία από το ρετιρέ του ουρανοξύστη του Βολιβιανού πρωθυπουργού, στην οποία ο κ. Τσίπρας θα απολαμβάνει με τον κ. Μοράλες τα πούρα που του έμαθε ο κ. Καμμένος. Αβάνας φυσικά».


Σχολιάστε εδώ