Π. Κρητικός: Διάλογος με τον Περικλή

Π. Κρητικός: Διάλογος με τον Περικλή


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ
και πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής


– Την είδες την καινούργια «Γέφυρα», Περικλή; Αυτή που έστησαν ο Παν Παν, κάποια αδέσποτα (Μπίστης, Ραγκούσης) και κάποιες άλλες μαστοράντζες;
– Εννοείς τη «Γέφυρα» που εγκαινίασαν την περασμένη εβδομάδα, παρουσία του Βούτση και της Χριστοδουλοπούλου; Και επί τη ευκαιρία, η Χριστοδουλοπούλου δεν ήταν αυτή που υπερασπιζόταν, ως δικηγόρος, αναρχικούς και τρομοκράτες;

– Ναι, αυτή είναι, αλλά μη φεύγεις από το θέμα. Μιλάμε για τη «Γέφυρα».
– Εντάξει. Τι σκοπό έχει αυτή η γέφυρα;
– Έχει «ιερό» σκοπό:
α) Για να μπορέσει να λεηλατήσει το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ).
β) Να συγκρατήσει στον ΣΥΡΙΖΑ όσους παραπλάνησε με τη δημαγωγία και τα προεκλογικά ψεύδη και τον ψήφισαν στις περασμένες εκλογές.
– Θα τα καταφέρει λες;
– Με καμιά δύναμη. Γιατί οι ψηφοφόροι της Δημοκρατικής Παράταξης, τους οποίους, είναι αλήθεια, ότι μερικοί επίορκοι του ΠΑΣΟΚ τους πίκραναν και τους απογοήτευσαν και γι’ αυτόν τον λόγο υπέκυψαν στις σειρήνες του δημαγωγού Τσίπρα, σήμερα έχουν τη δυνατότητα σύγκρισης.
– Δηλαδή;
– Συγκρίνουν το βιοτικό επίπεδο που είχαν επί ΠΑΣΟΚ με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθαν από την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης συγκρίνουν το τεράστιο έργο που επιτελέστηκε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εν τω μεταξύ οφείλει να αναδείξει το ΚΙΝΑΛ στην πορεία προς το συνέδριο. Επίσης, έχουν συνειδητοποιήσει οι ψηφοφόροι ότι αυτό το τεράστιο έργο δεν μπορεί να το αμαυρώσουν ορισμένες μελανές κηλίδες, οι οποίες κηλίδες, ειρήσθω εν παρόδω, έχουν μεταφερθεί στη θάλασσα του ΣΥΡΙΖΑ.
– Ωραία η ανάλυσή σου, συνέχισε, σε ακούω. Αλλά πες μου, η «Γέφυρα» τι πράγμα είναι, τι αντοχές έχει;
– Είναι μια γέφυρα που φτιάχνεται από σαθρά και φθαρμένα υλικά που μαζεύουν από μάντρες οικοδομικών υλικών. Μια γέφυρα που φτιάχνεται και από φελιζόλ, τι αντοχή και τι προοπτική μπορεί να έχει; Θα καταρρεύσει με το πρώτο τσουνάμι του ΠΑΣΟΚ, αρκεί να ανασκουμπωθεί έγκαιρα και να περάσει στην αντεπίθεση. Τότε οι πρωτομάστορες θα γίνουν αγνοούμενοι.
– Έτσι λες, ε;
– Ασφαλώς. Ο λαός του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αφελής. Έχει μάτια και βλέπει ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει σταλινικό DNA, έχει το σπέρμα του μαδουρισμού, αλλά το κρύβει επιμελώς, ως συνήθως. Θέλει να ηγεμονεύσει στον δημοκρατικό χώρο, παγιδεύοντας τους ανενημέρωτους πολίτες.
– Πρωτότυπη, αλλά και πονηρή η μέθοδος αυτή.
– Πονηρή ναι, αλλά όχι πρωτότυπη.
– Τι εννοείς;
– Εννοώ ότι είναι παμπάλαιη. Τη χρησιμοποίησε πρώτο το ΕΑΜ. Να ακούς εμάς τους παλαιότερους. Στο ΕΑΜ είχε προσχωρήσει η πλειοψηφία του λαού, γιατί διαπνεόταν από το πάθος της απελευθέρωσης της πατρίδας από τον κατακτητή. Όμως πρόσεξε αυτό που θα σου πω: Όλες, μα όλες οι οργανώσεις του ΕΑΜ, από την Αθήνα μέχρι το τελευταίο χωριό, ελέγχονταν από στελέχη του ΚΚΕ.
– Ώστε έτσι, ε;
– Ναι, παλαιά η μέθοδος. Γι’ αυτό πρέπει να συσπειρωθεί ο λαός γύρω από το ΚΙΝΑΛ. Η ενδυνάμωση του μεσαίου, του κεντροαριστερού χώρου είναι ο μόνος τρόπος να αναχαιτισθεί η απόπειρα λεηλασίας και παραπλάνησης του δημοκρατικού χώρου από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τη νεοΕΑΜική της πρακτική.
– Ωραία τα ακούω αυτά.
– Μιλάω με ανοιχτά χαρτιά απέναντι σε κρυψίνοες και υποκριτές, σε κουτοπόνηρους, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπισθούν μετωπικά και να ηττηθούν στρατηγικά.
– Αυτό όμως μπορεί να ερμηνευθεί ως κλείσιμο του ματιού στη ΝΔ.
– Όχι, σε καμιά περίπτωση. Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, η ΝΔ είναι ένα ορίτζιναλ κοινοβουλευτικό κόμμα, ανεξάρτητα από τη φιλελεύθερη ή νεοφιλελεύθερη πολιτική του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιμιτασιόν (ευκαιρίας), αφού έχει στον πυρήνα του τον μαδουρισμό. Αυτό να το βλέπουν και οι ευρωπαίοι φίλοι μας, οι σοσιαλιστές, οι οποίοι αφελώς ερωτοτροπούν με τον Τσίπρα.
– Με αυτά που μου είπες, μου άνοιξες τα μάτια.
– Χαίρομαι γι’ αυτό. Την άλλη φορά θα σου φέρω και κολλύριο.


Σχολιάστε εδώ