Οι “Γλυκές Αλχημείες” ταξιδεύουν στην Αίγινα

Οι “Γλυκές Αλχημείες” ταξιδεύουν στην Αίγινα

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 15.00, ο Στέλιος Παρλιάρος και Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στην Αίγινα.

Αφορμή για το ταξίδι είναι φυσικά το αιγινίτικο φιστίκι. Ο Στέλιος και η ομάδα του φτάνουν στην Αίγινα και συναντούν τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό τον μικρό αλλά μαγικό καρπό. Μέσα στα κτήματα με τις φιστικιές που μόλις δένουν καρπό, μαθαίνει από πρώτο χέρι τη διαδικασία από το χωράφι μέχρι την επεξεργασία.


Στον Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών παρακολουθεί βήμα βήμα τη μεταμόρφωση του καρπού ενώ συζητά με μια από τις παλιότερες παραγωγούς για το πώς έφτασε το φιστίκι της Αίγινας να γίνει το πιο δυνατό brand του νησιού. Τέλος, με δυο μαστόρισσες νοικοκυρές φτιάχνουν μια σπάνια εκδοχή του μπακλαβά.

Ο Στέλιος επιστρέφει στο εργαστήριο της Αθήνας, γεμάτος με κελυφωτά αιγινίτικα καταπράσινα φιστίκια. Εμπνευσμένος από το ταξίδι του στην Αίγινα και το υπέροχο προϊόν που παράγει, φτιάχνει μία τούρτα-κέικ γεμάτη με φιστίκια, πλημμυρισμένη από το άρωμά τους. Μια τούρτα που έχει φιστίκι στη βάση, στο μπισκότο και στην πλούσια βουτυρόκρεμα που περιέχει. Επίσης, φτιάχνει και μια πανεύκολη πραλίνα φιστικιού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να φαγωθεί με χίλιους τρόπους. Ο Στέλιος την κάνει ακόμα πιο ελκυστική, αφού την ενισχύει με λευκή σοκολάτα για ατελείωτη γευστική απόλαυση.


Σχολιάστε εδώ