Το ελληνικό φάρμακο, το πιο εξαγώγιμο προϊόν μας!

Το ελληνικό φάρμακο, το πιο εξαγώγιμο προϊόν μας!

Να μην… κλαίμε συνεχώς ότι σε όλα τα μέτωπα είμαστε τελευταίοι, και μάλιστα… καταϊδρωμένοι. Έχουμε και πρωτιές, μόνο που οι πολιτικοί μας δεν λένε έναν καλό λόγο εκεί στα κονκλάβια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ελληνικά προϊόντα που είναι μπροστά από αντίστοιχα πιο… εξελιγμένων χωρών. Και δεν βάζουμε στη ζυγαριά τον ήλιο μας, τις ζηλευτές, καταγάλανες θάλασσές μας, με την καθεμιά να έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες.

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ειπώθηκαν πολλά για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε καίριους τομείς της ελληνικής παραγωγής. Και ένας από αυτούς είναι το Ελληνικό Φάρμακο. Εντυπωσιακά τα στοιχεία που κατέθεσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων: Το 2018 το ελληνικό φάρμακο ήταν το δεύτερο πιο εξαγώγιμο προϊόν, με εξαγωγές σε πάνω από 85 χώρες, και αποτελεί φορέα παραγωγής εγχώριας προστιθέμενης αξίας, προσφέροντας απασχόληση και συνεχείς επενδύσεις, με σημαντική συμμετοχή στο ΑΕΠ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ, κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε αυτό που θα έπρεπε να είναι το Ευαγγέλιο, η σημαία της κάθε κυβέρνησης: «Ο οποιοσδήποτε πλούτος παράγεται από ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα πρέπει μέσω κινήτρων να μένει στην Ελλάδα, να φορολογείται στην Ελλάδα και να επανεπενδύεται στην Ελλάδα».

Φωτό: economico.gr


Σχολιάστε εδώ