Παράταση για το Κτηματολόγιο σε όλη τη χώρα

Παράταση για το Κτηματολόγιο σε όλη τη χώρα

Η χαμηλή προσέλευση των πολιτών σε όλη τη χώρα, η οποία σπάνια ξεπερνάει το 5%, αναγκάζει τους αρμόδιους του Ελληνικού Κτηματολογίου να παρατείνουν σταδιακά την προθεσμία υποβολής δήλωσης σε όλη τη χώρα.

Έτσι, προς το παρόν, σε έντεκα περιοχές της χώρας (Άρτα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Ροδόπη, Θάσος, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά και Δυτική Αττική), στις οποίες η τρίμηνη προθεσμία για τους κάτοικους εσωτερικού έληγε σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου, παρατείνεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, με προοπτική να παραταθεί εντέλει μέχρι και τις 10 Ιουνίου 2019.

Παράλληλα εξετάζεται και η αντίστοιχη παράταση της εξάμηνης προθεσμίας για τους ιδιοκτήτες εξωτερικού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα πολλών ομογενών, ώστε να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις της ακίνητης περιουσίας τους μετά την άφιξη στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Την ίδια στιγμή, σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου ξεκινά και η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, η οποία σε πρώτη φάση θα διαρκέσει τρεις μήνες για τους κάτοικους εσωτερικού και έξι για τους κάτοικους εξωτερικού. Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr.


Σχολιάστε εδώ