Να μην ξεχάσετε να πετάξετε τον αετό, με την ευχή να πάρει μαζί του και τους… προστάτες μας…

Να μην ξεχάσετε να πετάξετε τον αετό, με την ευχή να πάρει μαζί του και τους… προστάτες μας…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Καλή σας Κυριακή, ακολουθεί η Καθαρή Δευτέρα, να μην ξεχάσετε να πετάξετε τον αετό, με την ευχή να πάρει μαζί του και τους… προστάτες μας, που οι αποφάσεις τους για την Ευρώπη είναι τόσο… σωστές, ώστε δεν υπάρχει χώρα που να μην έχει χειροτερέψει η ζωή των πολιτών της. Και κάτι ακόμη. Μην ξεχάσετε να πάρετε την παραδοσιακή λαγάνα, κάποια ευρουλάκια θα έχουν απομείνει στην τσέπη σας.


Ιδού το έργο εκείνων που όταν ξέσπασε η μπόρα των Μνημονίων ξεσήκωσαν τον κόσμο εναντίον της νέας κατοχής και μετά, λόγω καρέκλας, συμβιβάστηκαν πλήρως:

– Αυτοί που υπήρξαν οι οργισμένοι του Συντάγματος είναι σήμερα οι γονατισμένοι. Μετά την αγανάκτηση, βούλιαξαν, λέει σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο Δημήτρης Καραγιάννης, παιδοψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής.


Πάλι τα θύματα από τα πειράματα του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου θα είναι οι μαθητές. Συνέλαβε ξαφνικά τη μεγάλη… ιδέα για τη μόρφωση της νέας γενιάς, τα μαθήματα για το Λύκειο θα ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί για τις 8.15 που ισχύει σήμερα. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, χωρίς να έχει εξηγήσει το «γιατί» και να έχει πει ποιους σκοπούς εξυπηρετεί το να χτυπάει το κουδούνι 45 λεπτά αργότερα. Οι καθηγητές συμφωνούν, άραγε; Ζητήθηκε η γνώμη τους;


Μην αφήνετε πόρτες ανοιχτές…

Δεν υπάρχει μέρα που να μην ανησυχείς με αυτά που συμβαίνουν, και μάλιστα υπό τη σκέπη κάποιων από τους κυβερνώντες. Με τους «Ρουβίκωνες» να πολλαπλασιάζονται, το κράτος δικαίου να είναι ζητούμενο, την Αστυνομία να φτάνει πάντα κατόπιν εορτής, τις φυλακές να εκδίδουν καθημερινό δελτίο δολοφονιών και την ΕΛΑΣ να κάνει προσαγωγές για να προστατεύσει ομιλίες όπου… συμπτωματικά ομιλητές είναι υπουργοί, με πρόσφατη περίπτωση την ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη. Και το ερώτημα που τίθεται από όλο και περισσότερους είναι: Πού πάμε; Ποια μπορεί να είναι η κατάληξη αυτής της ασυδοσίας, που τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται…

Δύο μόνο λέξεις θα πούμε, που εκφράζουν τους πιο πολλούς από εμάς που ζούμε σε αυτήν τη γη, που και τι δεν έχει δώσει σε όλο τον κόσμο: Μην παίζετε με τη φωτιά.

Την εβδομάδα που πέρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς συναντήθηκε με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα και της τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας σε μεγάλους εμπορικούς δρόμους, και όχι μόνο, ώστε πολίτες, καταναλωτές, έμποροι και τουρίστες να αισθάνονται ασφαλείς. Για να φτάσει στο σημείο να διαμαρτυρηθεί στην αρμόδια υφυπουργό, αντιλαμβάνεται ο καθένας τι ακριβώς συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας, και πολύ περισσότερο έξω από αυτό.


Σχολιάστε εδώ