Στην ουσία, θέλει να διαλύσει το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Στην ουσία, θέλει να διαλύσει το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Επιμένει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου να συγχωνεύσει το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Στην ουσία, θέλει να διαλύσει το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Οι κοσμήτορες και οι εκπρόσωποι του ΕΑΠ, απευθυνόμενοι προς τον υπουργό, τον καλούν να μη γίνει «ολετήρας του μοναδικού Ιδρύματος που επί 20 χρόνια προσφέρει υψηλής ποιότητας προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μέσω της ανοιχτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και διά βίου μάθηση».


Να και ένας ξένος, Αμερικανός συγκεκριμένα, που έχει εκπλαγεί με τον πρωθυπουργό μας. Είναι ο Ρόμπερτ Κάπλαν, συγγραφέας και αναλυτής, senior advisor της εταιρείας πολιτικών συμβούλων Eurasia Group, ο οποίος συμμετέχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Είπε συγκεκριμένα: «Έχω εκπλαγεί θετικά από τον Τσίπρα. Όταν έγινε πρωθυπουργός, πολλοί προέβλεψαν ότι δεν θα διαρκέσει πολύ, ότι η κυβέρνησή του θα καταρρεύσει. Δεν συνέβη αυτό. Όπως ο Παπανδρέου, τον οποίο είναι σαφές ότι θεωρεί πρότυπο, ο Τσίπρας έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ευέλικτος, παρότι υιοθετεί μια αριστερίστικη και λαϊκιστική ρητορική».


Τέλος στην ομοφωνία στην ΕΕ. Ποιος το υποστηρίζει; Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφστατ, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, σε συνέντευξή του: «Η ομοφωνία πρέπει να καταργηθεί. Γίνεται σε μια οικογένεια οι αποφάσεις να παίρνονται πάντα με ομοφωνία;». Όσο για εμάς εδώ κάτω, δείχνει να μην τον πολυαπασχολεί το ότι από τις αποφάσεις των αφεντικών εξαρτάται το αν θα μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή ο άνθρωπος: «Τα νούμερα έπρεπε να βγαίνουν, άσχετα αν κόβονταν περαιτέρω οι συντάξεις ή αυξάνονταν οι φόροι».


Σχολιάστε εδώ